Μαργαρίτα, 60 ετών, μιλά για τη ζωή της με ακράτεια

«Δυσκολεύτηκα πολύ να ζω την κάθε στιγμή»

Η ιστορία της Μαργαρίτας

«Είμαι μια γυναίκα 60 χρονών που αγαπάει το κάμπινγκ και το μπάρμπεκιου με φίλους. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η διαρροή της ουροδόχου κύστης θα γινόταν εμπόδιο στην αγάπη μου για τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Ακόμη και οι πιο απλές απολαύσεις όπως το να απολαμβάνω το αγαπημένο μου βιβλίο στη βεράντα έγινε μια αγγαρεία. Συνήθως ανυπομονούσα να περάσω τα Σαββατοκύριακα μου σε εξωτερικούς χώρους, ικανοποιώντας την δίψα μου για περιπέτεια, αλλά, δυστυχώς, αυτό άλλαξε. Ήταν δύσκολο να ζήσω την στιγμή όταν έπρεπε συνεχώς να ψάχνω για την πλησιέστερη τουαλέτα. Ανακάλυψα ότι οι διαρροές ήταν αποτέλεσμα της θεραπείας ακτινοβολίας στην οποία υποβλήθηκα κατά τη διάρκεια της μάχης μου με τον καρκίνο. Είμαι υπερήφανη που κέρδισα εκείνη τη μάχη, αλλά σύντομα ήρθα αντιμέτωπη με μια νέα πρόκληση - την αδυναμία της ουροδόχου κύστης.
 
Ως συντονίστρια σε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους άστεγους βετεράνους, περνάω πολύ χρόνο στο δρόμο και με μετακινήσεις σε όλο το Κεντάκι. Όντας σε ένα αυτοκίνητο για πολλές ώρες την ημέρα χωρίς πρόσβαση σε τουαλέτες, δεν ήξερα πώς να χειριστώ την επιτακτική της κύστης μου και τις διαρροές και κατ' επέκταση η αυτοπεποίθησή μου πήρε μια στροφή προς τα κάτω. Έχοντας πάθος να βοηθήσω όσους έχουν ανάγκη, ένιωθα κατεστραμμένη καθώς σκεφτόμουν σοβαρά να παραιτηθώ από τη δουλειά μου λόγω της αδυναμίας της ουροδόχου κύστης.
 
Απελπισμένη για κάποια λύση, μίλησα σε μία καλή μου φίλη που είχε κι αυτή προβλήματα αδυναμίας κύστης λόγω της θεραπείας ακτινοβολίας στην οποία είχε υποβληθεί και εκείνη. Ο ογκολόγος της της μίλησε για τις σερβιέτες ακράτειας και πιο συγκεκριμένα για αυτές που είναι σχεδιασμένες για όλους τους τύπους διαρροών. Μου πρότεινε να δοκιμάσω την TENA.
 
Αρνιόμουν να δοκιμάσω σερβιέτες για αρκετό καιρό, καθώς δεν ήμουν σίγουρη ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Αλλά αγωνιώντας να ανακτήσω τον έλεγχο της ζωής μου και πάλι, ακολούθησα την συμβουλή της φίλης μου και δοκίμασα ένα δωρεάν δείγμα σερβιέτας TENA. Δεν το είχα καταλάβει τότε, αλλά αποδείχθηκε ότι είχα βρει έναν καινούργιο συνταξιδιώτη! Εντυπωσιασμένη από το πόσο καλά μπορούσε να αναπνεύσει το σώμα μου και πόσο διακριτικό ήταν το προϊόν, ήμουν έτοιμη να ξαναβγώ στους δρόμους χωρίς να φοβάμαι ότι οι διαρροές θα με εμπόδιζαν. Και το πιο σημαντικό, έφτανα στον προορισμό μου με όψη και αίσθηση φρεσκάδας. Χάρη στην TENA, μπορώ να συνεχίσω να κάνω την δουλειά που αγαπώ έχοντας αυτοπεποίθηση.
 
Έχοντας αφήσει τον καρκίνο πίσω μου και έχοντας ανακτήσει την ελευθερία μου, είμαι χαρούμενη που επωφελήθηκα από τα χρήσιμα εργαλεία που υπάρχουν εκεί έξω, όπως είναι η TENA, που μου επιτρέπουν να είμαι η κοινωνική και δυναμική γυναίκα που είμαι.»