6 συμβουλές για την διαχείριση της ακράτειας κατά την άσκηση

Η ζωή με συνοδεύεται από μερικές προκλήσεις. Η γυμναστική είναι μία από αυτές. Είτε συμμετέχετε σε μαθήματα γιόγκα, σηκώνετε βάρη στο γυμναστήριο, ή απλά τρέχετε, η διαρροή ούρων μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Αλλά δεν χρειάζεται να την αφήσετε να σας σταματήσει από το να κάνετε την άσκηση που χρειάζεστε.  

Γιατί υπάρχει διαρροή ούρων κατά την άσκηση;

Η κατά το τρέξιμο ή την άσκηση οφείλεται συνήθως στην . Η διαρροή ούρων μπορεί επίσης να συμβεί όταν γελάτε, φτερνίζεστε ή απλά στέκεστε όρθια - βασικά, σε κάθε είδους δραστηριότητα που απαιτεί σωματική προσπάθεια, ακόμα κι αν είναι ακούσια. Αν και μπορεί να συμβεί σε γυναίκες όλων των ηλικιών, είναι πιο συνηθισμένο μετά τον τοκετό. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να διαχειριστείτε τη διαρροή ούρων κατά τη διάρκεια της άσκησης και να παραμείνετε δραστήριες. 
 
1. Ενδυναμώστε το πυελικό σας έδαφος με ασκήσεις Kegel 
 
Οι ασκήσεις kegel ή είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους βελτίωσης και διατήρησης των λειτουργιών του εντέρου και της ουροδόχου κύστης. Ένα αδύναμο πυελικό έδαφος μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτη στην κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά με μόλις πέντε λεπτά ασκήσεων Kegel την ημέρα, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την ακράτεια. Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας εδώ. Ή ακόμα καλύτερα, κατεβάστε την εφαρμογή ενδυνάμωσης πυελικού εδάφους.  
 
2. Προσέξτε τι πίνετε 
 
Αν και είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένες, ειδικά κατά την άσκηση, καλύτερα να αποφύγετε ποτά με καφεΐνη (π.χ. καφές, αναψυκτικά, τσάι) πριν ασκηθείτε. Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει επείγουσα ανάγκη για και να σας κάνει να τρέχετε συχνότερα στην τουλέτα. 
 
3. Χρησιμοποιήστε ένα κολπικό υπόθετο ή ταμπόν 
 
Η χρήση ταμπόν υποστηρίζει την ουρήθρα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή διαρροών από την ακράτεια από προσπάθεια. Ένα κολπικό υπόθετο, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως από γυναίκες με πρόπτωση πυελικού οργάνου για να τη συγκρατήσει, και σε κάποιο βαθμό οι ενδοκολπικές συσκευές που προσφέρουν υποστήριξη στην ουρήθρα, μπορούν επίσης να ανακουφίσουν την ακράτεια από προσπάθεια. 
 
4. Προστατέψτε τον εαυτό σας με σερβιέτες ή προστατευτικά εσώρουχα ακράτειας 
 
Είναι αυτονόητο ότι εάν αντιμετωπίζετε διαρροές, τα διακριτικά μας προϊόντα ακράτειας θα σας προσφέρουν την καλύτερη προστασία για την αποφυγή διαρροών και δυσάρεστων οσμών, για να ασκείστε στον διάδρομο με αυτοπεποίθηση. 
 
5. Εκπαιδεύστε ξανά την ουροδόχο κύστη σας 
 
Πάρτε τον έλεγχο της κύστης σας με το να μην τρέχετε στην τουαλέτα κάθε φορά που αισθάνεστε την ανάγκη να ουρήσετε. Όπως και κάθε μυς στο σώμα σας, η ουροδόχος κύστη μπορεί να εκπαιδευτεί. Προσπαθήστε να κάνετε μεγαλύτερα διαλείμματα ανάμεσα στις επισκέψεις σας στην τουαλέτα και σιγά-σιγά μεγαλώστε αυτά τα διαστήματα.  
 
6. Αδειάστε την ουροδόχο κύστη σας  
 
Εάν αντιμετωπίζετε διαρροή ούρων κατά τη διάρκεια ασκήσεων, καλό είναι να προσπαθείτε να εκκενώνετε την ουροδόχο κύστη σας προτού ασκηθείτε. Η επιλογή καλής τροφής για το πεπτικό σας σύστημα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα ενοχλητικά αέρια και να αισθανθείτε λιγότερο φουσκωμένες πριν από την προπόνηση.  

Ό,τι και αν συμβεί, μην σταματήσετε να ασκείστε.

Όπως βλέπετε, υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαχειριστείτε τις διαρροές σας ενώ γυμνάζεστε. Αλλάζοντας μερικές από τις συνήθειές σας και χρησιμοποιώντας τα προστατευτικά μας προϊόντα ακράτειας, μπορείτε να αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση να κάνετε ό,τι θέλετε και να είστε ο εαυτός σας.