Πώς να σταματήσετε την ακράτεια όταν γελάτε;

Η γέλιου είναι η ακούσια εκκένωση της ουροδόχου κύστης από γέλιο

Αυτή η πάθηση εμφανίζεται συνήθως στους νέους, ειδικά στα κορίτσια, και αυτή τη στιγμή οι αιτίες της ακράτειας γέλιου παραμένουν απροσδιόριστες, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες.
 
Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να πάρετε τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης:
 
  • Βρείτε ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να αδειάζετε την ουροδόχο κύστη κάθε λίγες ώρες
  • «Ακούστε» την ουροδόχο κύστη και ουρήστε όταν χρειάζεται
  • Σιγουρευτείτε ότι έχει αδειάσει η ουροδόχος κύστη όταν ουρείτε
  • Αποφύγετε ποτά που μπορούν να ερεθίσουν την ουροδόχο κύστη: χυμοί εσπεριδοειδών, ποτά με καφεΐνη και ανθρακούχα ποτά
  • Εκκενώστε τακτικά το έντερό σας για να αποφύγετε τη
  • Προγραμματίστε εγκαίρως και αδειάστε την ουροδόχο κύστη πριν από μια δραστηριότητα στην οποία είναι πιθανό να γελάσετε, όπως π.χ. πριν συναντήσετε τους φίλους σας
 
Μια τεχνική που μπορεί να βοηθήσει στην γέλιου περιλαμβάνει την ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, προκειμένου να πάρετε γρήγορα τον έλεγχο και να εμποδίσετε την εκκένωση της ουροδόχου κύστης.
 
Πώς λειτουργεί η τεχνική αυτή; Οι μύες του πυελικού εδάφους σφίγγουν όταν γελάμε, βήχουμε, σηκώνουμε κάτι ή φτερνιζομαστε για να αποτρέψουν οποιαδήποτε διαρροή. Η άσκηση των μυών του πυελικού εδάφους μπορεί να τους ενδυναμώσει ώστε να παρέχουν τη σωστή υποστήριξη.
 
Αυτό θα βελτιώσει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης και θα μειώσει ή θα σταματήσει τη διαρροή ούρων. Όπως όλοι οι άλλοι μύες του σώματος, όσο περισσότερο τους χρησιμοποιείτε και τους γυμνάζετε, τόσο πιο δυνατοί θα γίνουν οι μύες του πυελικού εδάφους

Ακράτεια γέλιου σε μικρά παιδιά

Αυτός ο τύπος ακράτειας εμφανίζεται γενικά σε ηλικίες 5-7 ετών και, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συμπτώματα θα εξασθενίσουν και θα εξαφανιστούν με την ηλικία.

Είναι συνηθισμένο να κατουριέστε όταν γελάτε;

Η γέλιου παρατηρείται σχεδόν αποκλειστικά σε γυναίκες, κυρίως νεαρά κορίτσια, μπορεί όμως να εμφανιστεί και στα αγόρια, αλλά είναι λιγότερο συχνό. Γενικά, καθώς η ακράτεια του γέλιου προκαλείται από το γέλιο, τα παιδιά τείνουν να έχουν μια κατά τα άλλα φυσιολογική λειτουργία της ουροδόχου κύστης.

Ποιες είναι οι καλύτερες σερβιέτες για την ακράτεια γέλιου;

Η σοβαρότητα της ακράτειας γέλιου διαφέρει από άτομο σε άτομο. Η ουροδόχος κύστη μπορεί να αδειάσει τελείως ή μόνο εν μέρει - αυτό σημαίνει ότι ο τύπος της σερβιέτας ακράτειας εξαρτάται από τις ανάγκες του ατόμου.
 
Για μικρές διαρροές η σειρά TENA Sensitive Lights έχει σερβιετάκια που είναι τόσο μικρά, όσο ένα σερβιετάκι περιόδου, αλλά σας προσφέρουν ένα ακόμη επίπεδο σιγουριάς και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να απορροφούν τις μικρές διαρροές ταχύτερα από τα σερβιετάκια περιόδου, αφήνοντάς σας φρέσκια και στεγνή.