Πώς να διαχειριστείτε την αδυναμία κύστης και τις σεξουαλικές σχέσεις

Ναι - μπορείτε ακόμη να απολαύσετε μια σεξουαλική ζωή

Η διαρροή ούρων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι περισσότερο συχνή απ' ό,τι νομίζετε και μπορεί να συμβεί σε γυναίκα κάθε ηλικίας. Η ποσότητα και η συχνότητα των διαρροών μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τον τύπο της αδυναμίας της ουροδόχου κύστης που αντιμετωπίζετε, και υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε ή ακόμη και να τα αποφύγετε εντελώς. Ίσως η πιο σημαντική συμβουλή είναι να μιλήσετε στον σύντροφό σας. Με εμπιστοσύνη και κατανόηση, είναι ευκολότερο να διατηρηθεί οικειότητα σε μια σχέση.
 
Πώς να αποφύγετε την διαρροή ούρων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής:

  • Αδειάστε την ουροδόχο κύστη σας. Αδειάζοντας την ουροδόχο κύστη σας πριν από την σεξουαλική επαφή, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο και το μέγεθος των διαρροών. Επίσης, βοηθά συχνά το να αποφεύγετε ποτά όπως το τσάι, ο καφές και το αλκοόλ.
  • Δουλέψτε το πυελικό έδαφος. Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που κάνουν ασκήσεις Kegel σε τακτική βάση έχουν λιγότερες διαρροές κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Επίσης, κάνοντας ασκήσεις με τους μυς του πυελικού εδάφους μπορεί να σας οδηγήσει σε ακόμη πιο έντονους οργασμούς. 
  • Δοκιμάστε την εναλλαγή στάσεων. Ορισμένες σεξουαλικές στάσεις ασκούν λιγότερη πίεση στην ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα.

Μιλήστε στον γιατρό σας. Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά μην ντραπείτε να μιλήσετε στον γιατρό σας για την ούρων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Η διαρροή ούρων μπορεί να θεραπευτεί και ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει πρακτικές συμβουλές ή να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό.