Ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη

Τι να περιμένετε κατά την εγκυμοσύνη

Η ανάγκη ούρησης είναι άμεσο αποτέλεσμα του να είσαι νέα μαμά. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Το σώμα σας κινεί τα όργανα για να φιλοξενήσει τη νέα μορφή ζωής, καθώς και να απελευθερώσει την ορμόνη μυϊκής χαλάρωσης, την προγεστερόνη, για να σας προετοιμάσει για τη γέννηση του παιδιού. Αυτό σημαίνει ότι είναι συχνά πιο δύσκολο να κρατήσετε τα όργανα του πυελικού εδάφους στη θέση τους, με αποτέλεσμα μικρές διαρροές και έντονη ανάγκη ούρησης. Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους είναι ένας εύκολος, αποτελεσματικός και εξαιρετικός τρόπος ενδυνάμωσης των μυών σας. 

Επαγγελματικές συμβουλές ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσετε και να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα κατά την ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους ενώ είστε έγκυος είναι να ξαπλώσετε στο πλάι. Αυτό σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε πραγματικά στην ενδυνάμωση των μυών, αποφεύγοντας παράλληλα τον επιπλέον βαθμό δυσκολίας που προσθέτει η βαρύτητα, εάν κάθεστε ή στέκεστε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους εδώ.   

Τι συμβαίνει μετά τη γέννηση;

Κατά τις πρώτες 1-2 εβδομάδες μετά τη γέννηση, θα διαπιστώσετε ότι ουρείτε πολύ πιο συχνά καθώς προσπαθείτε να απαλλαγείτε από την περίσσεια υγρού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Παρότι μπορεί να ήσασταν πολύ επιμελής με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης πυελικού εδάφους κατά την εγκυμοσύνη, δεν επανέρχεται κάθε μέρος του σώματος αμέσως. Δοκιμάστε να κάνετε τις ασκήσεις ενώ κάθεστε και ταΐζετε το μωρό σας. Ξεκινήστε με απαλές συσπάσεις του πυελικού εδάφους, καθώς είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο πόνο από κάτω μετά τη γέννηση του μωρού σας. Σταματήστε αν δεν αισθάνεστε άνετα. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε ασκήσεις σύσφιξης όταν σηκώνετε το μωρό σας.  
 
Το θέμα είναι να συνεχίσετε να ασκείστε - μπορεί να χρειαστούν έως και 3 μήνες για να δείτε βελτίωση. Εάν αισθάνεστε ότι οι ασκήσεις δεν λειτουργούν μετά από 3 μήνες ή εάν έχετε απορίες, μιλήστε με τον γιατρό σας ή/και τον φυσιοθεραπευτή σας.

Μικρές διαρροές κατά την εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό. Διαβάστε εδώ

Ας μιλήσουμε γι’ αυτό

Οι μικρές διαρροές, ή αμήχανες στιγμές, μπορούν να συμβούν χωρίς προειδοποίηση και να είναι απογοητευτικές και ενοχλητικές. Αλλά να ξέρετε ότι είναι πολύ συνηθισμένες και μπορείτε να κάνετε πολλά για να πάρετε πίσω τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης. Η γυμναστική είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μιλήσετε με τη μαία ή τον γιατρό σας κατά τον προγεννητικό σας έλεγχο, ή ακόμα και με φίλους. 
 
Και είναι πάντα καλό να γνωρίζουμε ότι τα TENA Lights Sensitive είναι εκεί για να σας προσφέρουν διακριτική προστασία και φρεσκάδα όταν χρειάζεστε λίγη επιπλέον υποστήριξη.