Αδυναμία κύστης εξαιτίας ιατρικής πάθησης

Διαταραχές που μπορεί να επηρεάσουν την ουροδόχο κύστη

Υπάρχουν διάφορες άσχετες καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα ουροδόχου κύστης. Το θετικό με αυτούς τους τύπους ακράτειας είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να απαλλαγείτε από διαρροές τη στιγμή που θα αντιμετωπίσετε την υποκείμενη κατάσταση. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα:
 
  • Το εγκεφαλικό. Η μειωμένη κινητικότητα είναι ένα συχνό αποτέλεσμα του εγκεφαλικού και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο της λειτουργικής ακράτειας ούρων. 
  • Ο διαβήτης. Οι γυναίκες με διαβήτη είναι πιο επιρρεπείς στο να έχουν μειωμένη ευαισθησία της ουροδόχου κύστης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπερχείλιση ακράτειας ούρων. Ο διαβήτης σχετίζεται ακόμη με πολύ μεγάλες ποσότητες ούρων που προκαλούνται από υψηλά επίπεδα σακχάρου αίματος. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο διαρροών.
  • Η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει εξαιτίας της επιπρόσθετης πίεσης του κοιλιακού λίπους στο πυελικό έδαφος και την ουροδόχο κύστη. 
  • Οι ουρολοιμώξεις με βακτήρια που ερεθίζουν το εσωτερικό της ουροδόχου κύστης μπορεί να προκαλέσουν συναισθήματα άμεσης ανάγκης.