Επιτακτική ακράτεια στις γυναίκες

Μήπως πιάνετε τον εαυτό σας να ελέγχει κάθε καινούργιο χώρο για να εντοπίσει την πλησιέστερη τουαλέτα; Μήπως αισθάνεστε συνεχώς την ανάγκη να ουρήσετε - ακόμα κι αν μόλις το κάνατε; Μήπως ξυπνάτε πολλές φορές τη νύχτα για να πάτε στην τουαλέτα;
 
Η συχνή - και πάντα ξαφνική - ανάγκη για , η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακούσια απώλεια ούρων, ονομάζεται επιτακτική . Επίσης, συχνά αναφέρεται και ως υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη με ακούσιες διαρροές. Μερικές φορές η ακριβής αιτία αυτού του τύπου αδυναμίας της ουροδόχου κύστης δεν είναι γνωστή, αλλά θεωρείται ότι οι υποδοχείς στους μυς της κύστης στέλνουν εσφαλμένα σήματα στον εγκέφαλο, υποδεικνύοντας ότι η κύστη είναι πιο γεμάτη από όσο είναι. 
 
Υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν την επιτακτική ακράτεια, όπως το να πίνετε πάρα πολύ ή πολύ λίγο, η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, η και η φαρμακευτική αγωγή. 
 
Για να διαχειριστείτε την μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε:
 
  • να πίνετε περισσότερο ή λιγότερο απ' ό,τι συνήθως
  • να αποφεύγετε τον καφέ, το μαύρο τσάι και τα ενεργειακά ποτά καθώς μπορούν όλα να ερεθίσουν την κύστη 
 
Οι περισσότερες γυναίκες διαχειρίζονται τα συμπτώματα της επιτακτικής ακράτειας με προστατευτικές σερβιέτες ή εσώρουχα. Στην TENA, έχουμε αφιερώσει χρόνια έρευνας και ανάπτυξης στη δημιουργία προϊόντων που θα σας κρατήσουν σίγουρη και ασφαλή. Η μοναδική τεχνική μας κατευθύνει γρήγορα τα ούρα μακριά από την επιφάνεια και μέσα στον πυρήνα, όπου και παραμένουν. Επισκεφθείτε τη σελίδα του προϊόντος μας για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, ή να παραγγείλετε ένα δωρεάν δείγμα.