Πώς μπορεί η εγκυμοσύνη να επηρεάσει την ουροδόχο κύστη σας

Τι να περιμένετε κατά την εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια χαρούμενη στιγμή. Το να προσδοκάτε και να σχεδιάζετε για το νέο μέλος της οικογένειας είναι συναρπαστικό. Αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε να αγγίξουμε τις πιο άβολες πλευρές της δημιουργίας ενός άλλου ανθρώπινου όντος μέσα στο σώμα σας. Για παράδειγμα, το μωρό δεν αφήνει τα εσωτερικά σας όργανα να αποτελέσουν εμπόδια στην ανάπτυξή του. «Όλα αυτά τα πράγματα» πρέπει απλά να μετακινηθούν για να κάνουν χώρο. Και αυτό το μικρό πλασματάκι ευτυχίας δεν θα δείξει κανένα σεβασμό στην κύστη σας όταν αρχίζει να κλωτσάει, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε την ανάγκη να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα πολλές φορές. 
 
Το επιπλέον βάρος που παίρνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ασκήσει πίεση στους μυς του πυελικού εδάφους, τους συνδέσμους και την ουροδόχο κύστη σας. 
 
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι ορμόνες που απελευθερώνονται επηρεάζουν τον ιστό και τους μυς του σώματος, επιτρέποντάς τους να επεκτείνονται καθώς το μωρό μεγαλώνει. Αυτό επιτρέπει στους μυς του πυελικού εδάφους να γίνουν πιο μαλακοί και λείοι για να διευκολύνουν τον τοκετό. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τους μυς και τους συνδέσμους να κρατήσουν τα όργανα του πυελικού εδάφους στη θέση τους. Και μετά τον τοκετό, οι διαρροές μπορεί να συνεχίσουν να συμβαίνουν, γιατί με τον τοκετό αποδυναμώνονται οι μύες του πυελικού εδάφους και αυτό μπορεί να προκαλέσει ούρων από προσπάθεια. Πολλές γυναίκες που βιώνουν ακράτεια λόγω εγκυμοσύνης θεωρούν ότι οι ασκήσεις Kegel είναι πραγματικά αποτελεσματικές.