Ασκησεις πυελικου εδαφους

Ο έλεγχος της ουροδόχου κύστης μπορεί να βελτιωθεί με τη βοήθεια των σωστών ασκήσεων. Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους, γνωστές και ως ασκήσεις Kegel, μπορούν να σας βοηθήσουν να προλάβετε, να μειώσετε ή να ελέγξετε την ακούσια απώλεια ούρων.

Ασκήσεις πυελικού εδάφους

Βρείτε τους μύες πυελικού εδάφους

Οι ασκήσεις των μυών πυελικού εδάφους ενδυναμώνουν την περιοχή και σας βοηθούν να διατηρήσετε τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης σας, καθώς και της ροής των ούρων. Πριν κάνετε τις ασκήσεις, πρέπει να μάθετε πώς να εντοπίσετε τους . Ένας καλός τρόπος είναι να προσπαθήσετε να διακόψετε ή να μειώσετε τη ροή των ούρων κατά την . Οι μύες που χρησιμοποιείτε γι' αυτόν τον σκοπό είναι οι μύες πυελικού εδάφους.

Η διακοπή και η μείωση της ροής των ούρων δεν είναι άσκηση πυελικού εδάφους και δεν πρέπει να την εφαρμόζετε ως τέτοια, επειδή θα μπορούσε να επηρεάσει το αντανακλαστικό της φυσιολογικής εκκένωσης. Είναι απλώς ένας τρόπος για να εντοπίσετε τους σωστούς μύες.

Αν δυσκολεύεστε στον εντοπισμό των σωστών μυών, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν φυσιοθεραπευτή που ειδικεύεται στους μύες πυελικού εδάφους.

Συμβουλές για αρχάριους

Αν κάνετε τις ασκήσεις για πρώτη φορά, μπορείτε να τις κάνετε ξαπλωμένος. Στην αρχή οι μύες σας δεν είναι αρκετά δυνατοί, γι' αυτό θα χρειαστεί να τους εξασκήσετε ενάντια στη βαρύτητα. Αν είστε ξαπλωμένος, θα είναι πιο εύκολο να αισθανθείτε ότι λειτουργούν οι σωστοί μύες και ότι έχουν σφίξει στο μέγιστο δυνατό. Δοκιμάστε να βρείτε τη θέση στην οποία είστε πιο άνετα. Μπορείτε να ξαπλώσετε με τα γόνατά σας λυγισμένα και τα πέλματα στο πάτωμα ή με τα πόδια σας πάνω σε ένα μαξιλάρι ή σε μια καρέκλα.

Όταν είστε έτοιμος για περισσότερα

Έχουμε συγκεντρώσει μερικές ασκήσεις για εσάς, εδώ στην ΤΕΝΑ Men. Μπορείτε να βρείτε τις ασκήσεις εδώ

Σχετικά άρθρα

Ο προστατης και η διαρροη ουρων στους αντρες

Παρόλο που ο προστάτης και η ακράτεια δεν είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς το ένα επιδρά στο άλλο. Για την αποφυγή οποιασδήποτε σύγχυσης στο θέμα, μιλήσαμε με τον Ralph Peeker, Καθηγητή και Διευθυντή Κλινικής του Τμήματος Ουρολογίας του Sahlgrenska University Hospital στο Γκέτεμποργκ.

Ακρατεια - Μια εισαγωγη

Ένας στους τέσσερις άνδρες άνω των 40 ετών* παρουσιάζει ακούσια απώλεια ούρων, γνωστή και ως ακράτεια. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε μια λύση είναι να μάθετε περισσότερα για την ακράτεια.