Πως να μιλησετε για την ακουσια απωλεια ουρων

Η συζήτηση για προσωπικά ζητήματα μπορεί να σας φανεί άβολη, ωστόσο το κλειδί για να βρείτε μια λύση είναι ο ειλικρινής διάλογος τόσο με τον γιατρό όσο και με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πώς να μιλήσετε για την ακούσια απώλεια ούρων

Μιλήστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα

Η συζήτηση με την σύντροφό σας, έναν στενό φίλο ή έναν ψυχολόγο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτό που σας απασχολεί. Κάνετε το πρώτο βήμα, ανοιχτείτε και συζητήστε το. Η συζήτηση θα σας δώσει τη βοήθεια που χρειάζεστε ώστε να βρείτε την κατάλληλη λύση.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε μόνος. Εκατομμύρια υγιείς ενήλικοι αντιμετωπίζουν με επιτυχία το ίδιο πρόβλημα καθημερινά. Είναι πιθανό ακόμη και ορισμένοι φίλοι σας να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εσάς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τίποτα δεν πρέπει να σας σταματά από το να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν. Γι' αυτό κάνετε το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματός σας, μιλώντας σε κάποιον που εμπιστεύεστε.

Μιλήστε στον γιατρό σας

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να μιλάτε για ευαίσθητα προσωπικά θέματα, όπως είναι η ακούσια απώλεια ούρων ή η συχνουρία. Συνεπώς, καλό είναι να θυμάστε ότι ενώ μπορεί να σας προκαλεί αμηχανία η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, για τον γιατρό σας είναι απλώς ένα ιατρικό ζήτημα. Μη φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις, εξάλλου είναι ο μόνος τρόπος για να πάρετε απαντήσεις.

Εδώ θα βρείτε μερικούς καλούς τρόπους προετοιμασίας για το ραντεβού σας με τον γιατρό:

  • Μια λίστα των συμπτωμάτων σας θα βοηθήσει τον γιατρό σας να διαγνώσει το είδος ακούσιας απώλειας ούρων που αντιμετωπίζετε, καθώς και να προσδιορίσει την αιτία του προβλήματος.
  • Είναι εύκολο να ξεχάσετε μερικές από τις ερωτήσεις σας κατά τη διάρκεια της συζήτησής σας με τον γιατρό. Γι' αυτό, είναι πάντα καλή ιδέα να γράφετε τις ερωτήσεις σας προτού τον επισκεφθείτε. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουρος ότι στο ραντεβού σας θα πάρετε απαντήσεις για όλες σας τις ερωτήσεις.

Σχετικά άρθρα

Ο προστατης και η διαρροη ουρων στους αντρες

Παρόλο που ο προστάτης και η ακράτεια δεν είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς το ένα επιδρά στο άλλο. Για την αποφυγή οποιασδήποτε σύγχυσης στο θέμα, μιλήσαμε με τον Ralph Peeker, Καθηγητή και Διευθυντή Κλινικής του Τμήματος Ουρολογίας του Sahlgrenska University Hospital στο Γκέτεμποργκ.

Ακρατεια - Μια εισαγωγη

Ένας στους τέσσερις άνδρες άνω των 40 ετών* παρουσιάζει ακούσια απώλεια ούρων, γνωστή και ως ακράτεια. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε μια λύση είναι να μάθετε περισσότερα για την ακράτεια.