Η ιστορια του Πετρου

Ο Πέτρος μάς λέει πώς ανακάλυψε ότι δεν χρειαζόταν να σταματήσει τις κοινωνικές του δραστηριότητες.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ

Πέτρος , 58

Τι να πω; Πάντα ήμουν τύπος πολύ δραστήριος που του άρεσε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον ελεύθερο χρόνο του. Ωστόσο, όταν διαπίστωσα ότι παρουσίασα ακούσια απώλεια ούρων, σκέφτηκα ότι έπρεπε να σταματήσω τις κοινωνικές μου δραστηριότητες.

Δεν κάνω απαραίτητα κάτι θεαματικό κάθε μέρα, ωστόσο, μου αρέσει να δοκιμάζω καινούρια εστιατόρια ή απλώς να συναντώ φίλους για μπύρα σε ένα μπαρ.

Δυστυχώς, το να διασκεδάζω με την παρέα μου δεν ήταν ακριβώς το πιο εύκολο πράγμα, όταν αυτό που σκεφτόμουν συνεχώς ήταν μήπως χρειαστεί να πάω τουαλέτα σύντομα. Τι θα γινόταν αν οι τουαλέτες ήταν μακριά και αν είχε ουρά όταν τελικά θα έφτανα εκεί;

Άρχισα να βρίσκω δικαιολογίες για να μην συναντώ τους φίλους μου για μπύρα και απέφευγα τα μέρη πολύ μακριά από το σπίτι μου. Δεν ήθελα να ρίχνω λάδι στη φωτιά πίνοντας υγρά και δεν ήμουν σίγουρος αν θα μπορούσα να συγκρατηθώ μέχρι να φτάσω στην τουαλέτα, σε περίπτωση που ήταν πολύ μακριά. Τελικά, προσπάθησα να πίνω λιγότερο νερό καθημερινά, για να μην χρειάζεται να επισκέπτομαι τόσο συχνά την τουαλέτα, αλλά αυτό μου δημιουργούσε πονοκεφάλους.

Διαπίστωσα ότι η ακούσια απώλεια ούρων που αντιμετώπιζα μπορεί να ήταν μεγαλύτερη ενόχληση απ' όσο ήθελα να παραδεχτώ. Μια μέρα όμως έγινε κάτι στην επιστροφή μου από τη δουλειά στο σπίτι. Είχα μια παράξενη αίσθηση και ένιωσα να βρέχεται το παντελόνι μου. Ευτυχώς είχα μόλις βγει από το αυτοκίνητο και ήμουν μόνο λίγα λεπτά μακριά από το σπίτι όπου μπορούσα να αλλάξω. Μετά από αυτό δεν ήθελα πλέον να συμμετέχω σε κοινωνικές εκδηλώσεις μακριά από το σπίτι μου. Αν συνέβαινε ξανά το ίδιο πράγμα; Μου έλειπε η κοινωνική συναναστροφή με τους φίλους μου και το να ανακαλύπτω καινούργια μέρη.

Σε ποιον θα μπορούσα να μιλήσω γι' αυτό; Σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν οι κολλητοί μου. Κάποιος συνάδελφός μου στη δουλειά; Δεν νομίζω. Ο γιος μου είναι πολυάσχολος και δεν θεώρησα ότι η κατάστασή μου ήταν αρκετά σοβαρή για να τον απασχολήσω. Επιπλέον δεν θα ήξερα και πώς να του το αναφέρω.

Ωστόσο, κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να κάνω. Έτσι άρχισα να το ψάχνω στο internet. Ανακάλυψα έναν ιστότοπο όπου μιλούσαν για τη χρήση "προστασίας" και κατάλαβα ότι πρέπει να υπήρχαν πολλά και διαφορετικά είδη προστατευτικών που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς. Δεν το είχα φανταστεί! Έμοιαζε σαν να χτύπησα φλέβα χρυσού και παρήγγειλα μερικά από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Το καλύτερο είναι ότι είδα αποτελέσματα!

Τώρα είμαι πάλι ο παλιός καλός εαυτός μου. Πάντα ψάχνω να εντοπίσω τις τουαλέτες αν είμαι σε ένα καινούριο μέρος και προσπαθώ να βρω θέσεις κοντά σε αυτές. Επίσης, φοράω προστατευτικό εσώρουχο και έχω ένα εφεδρικό μαζί μου σε μια τσάντα. Εδώ ισχύει αυτό που λέμε προσέχουμε για να έχουμε. Το καλύτερο είναι ότι όταν είμαι εκεί, ξεχνάω ότι το φοράω. Μοιάζει σαν ένα κανονικό εσώρουχο και μπορώ να επικεντρωθώ στα σημαντικά πράγματα. Όπως τι ποτό θα παραγγείλω με το φαγητό μου.