Ακρατεια - Μια εισαγωγη

Ένας στους τέσσερις άνδρες άνω των 40 ετών* παρουσιάζει ακούσια απώλεια ούρων, γνωστή και ως ακράτεια. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε μια λύση είναι να μάθετε περισσότερα για την ακράτεια.

Εικονογραφημένο εικονίδιο που δείχνει 8 στους 32 άντρες σε πιο ανοιχτή απόχρωση του μπλε

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι προβλημάτων της ουροδόχου κύστης για τους άνδρες

Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, μπορεί να είναι ενδείξεις κοινών προβλημάτων της ουροδόχου κύστης:
  • Συχνή τάση για
  • Δυσκολία στο ξεκίνημα της ούρησης
  • Συχνή ούρηση τη νύχτα
  • Διακοπτόμενη ή αδύναμη ροή ούρησης
  • Αίσθηση ότι η ουροδόχος κύστη δεν έχει αδειάσει μετά την ούρηση
  • Απώλεια ούρων
 
Μπορεί να βρείτε τα συμπτώματα αυτά άβολα και ενοχλητικά, αλλά υπάρχει βοήθεια. Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε τον τύπο προβλήματος της ουροδόχου κύστης που παρουσιάζετε, είναι να συμβουλευτείτε έναν γιατρό που μπορεί να καταλάβει τα αίτια, να αποκλείσει άλλα προβλήματα και να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή μέθοδο αντιμετώπισης.
 
Υπάρχουν διάφοροι τύποι και αιτίες αδύναμης ουροδόχου κύστης στους άνδρες. Διαβάστε για τους κύριους τύπους ακράτειας παρακάτω.

Επιτακτική ακράτεια

Η επιτακτική είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ακράτειας στους άνδρες και αναφέρεται σε μια ξαφνική, έντονη τάση για που ακολουθείται από ακούσια απώλεια ούρων. Μία από τις κύριες αιτίες της επιτακτικής ακράτειας στους άνδρες είναι ο διευρυμένος , ο οποίος προκαλεί δυσκολίες στην εκκένωση της ουροδόχου κύστης και σας δίνει την αίσθηση ότι χρειάζεται να ουρήσετε όταν δεν θέλετε, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τέτοιες παρορμήσεις μπορεί να είναι αποτέλεσμα ερεθισμού της ουροδόχου κύστης από λοίμωξη ή πέτρες της ουροδόχου κύστης. Θα μπορούσε, επίσης, να αναπτυχθεί ως επιπλοκή μιας νευρικής ή σχετιζόμενης με τον εγκέφαλο νόσου, π.χ. εγκεφαλικό επεισόδιο, νόσος Parkinson ή πολλαπλή σκλήρυνση. Αλλά μερικές φορές η αιτία είναι άγνωστη.

Πιεστική ακράτεια

Η πιεστική αναφέρεται σε ακούσια απώλεια ούρων που συμβαίνει όταν ασκείτε πίεση στην ουροδόχο κύστη σας, για παράδειγμα, όταν φτερνίζεστε, γελάτε ή σηκώνετε κάτι βαρύ. Ο σφιγκτήρας ή οι μύες και οι σύνδεσμοι του πυελικού εδάφους που στηρίζουν την ουροδόχο κύστη είναι πολύ αδύναμοι για να συγκρατήσουν τα ούρα. Αυτός ο τύπος ακράτειας δεν είναι γενικά συχνός στους άνδρες, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί σε ορισμένους μετά από χειρουργική επέμβαση προστάτη. 

Διαβροχή μετά το τέλος της ούρησης

Αυτή η κατάσταση περιλαμβάνει μικρή ακούσια απώλεια ούρων αμέσως μετά την και είναι το αποτέλεσμα των ούρων που παραμένουν στην ουρήθρα. Πολλοί άνδρες άνω των 60 ετών βιώνουν (PMD), αλλά αυτή η κατάσταση μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε νεαρή ηλικία. Το PMD μπορεί να οφείλεται σε αδυναμία των μυών του πυελικού εδάφους γύρω από την ουρήθρα. Αν οφείλεται σε αυτό, μπορεί να αντιμετωπιστεί με ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών του πυελικού εδάφους και πιέζοντας με τα δάχτυλα την ουρήθρα μετά την ούρηση.

Διαβροχή μετά το τέλος της ούρησης

Όταν παραμένουν ούρα στην ουρήθρα, μπορεί να εμφανιστεί διαβροχή μετά την . Μπορεί να σας βοηθήσει να πιέσετε την ουρήθρα με τα δάχτυλα. Αυτό γίνεται πιέζοντας απαλά την ουρήθρα πίσω από το όσχεο, για να σπρώξετε τα παγιδευμένα ούρα προς τα έξω.

Πώς να βελτιώσετε την κατάστασή σας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βελτιώσετε τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης σας. Η διάγνωση και θεραπεία ενός διευρυμένου προστάτη είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία καταπολέμησης αυτού του προβλήματος. Δύο ακόμη παραδείγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε την επείγουσα τάση σας για είναι: οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους και ο περιορισμός της πρόσληψης αλκοόλ και καφεΐνης. Ο καλύτερος τρόπος για να ανακτήσετε τον έλεγχο είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ώστε να μπορέσετε να βρείτε την καλύτερη για εσάς λύση.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συμβουλές και χρήσιμες ασκήσεις στον ιστότοπό μας. 

Επιλογή του κατάλληλου προϊόντος

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ποια προϊόντα λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Με τα χρόνια έχουμε βοηθήσει εκατομμύρια άνδρες παγκοσμίως να διαχειριστούν την ακράτειά τους και να αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο. Μπορείτε να γίνετε και εσείς ένας από αυτούς επιλέγοντας το σωστό απορροφητικό προϊόν για τις ανάγκες σας.