Συχνες ερωτησεις

Έχετε μια γενική ερώτηση για την ακούσια απώλεια ούρων; Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις.

Είναι μόνιμη η κατάστασή μου;
Όχι απαραίτητα. Ανάλογα με τον τύπο της ακούσιας απώλειας ούρων που αντιμετωπίζετε, τα συμπτώματα μπορεί να μειωθούν και να επιστρέψετε σε έναν τρόπο ζωής όπου η ακούσια απώλεια ούρων δεν θα σας προκαλεί άγχος. Για να μάθετε ποιος τρόπος αντιμετώπισης θα ήταν ο κατάλληλος για εσάς, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Πρέπει να σταματήσω οριστικά να πίνω καφέ;
Όχι, αλλά καλό θα ήταν να μειώσετε την ποσότητα καφέ που πίνετε. Η καφεΐνη και το αλκοόλ είναι δύο από τους πιο συνηθισμένους "ενόχους" όσον αφορά την αυξημένη ποσότητα ούρων που παράγει ο οργανισμός.
Πότε θα δω αποτελέσματα από τις ασκήσεις πυελικού εδάφους;
Αυτό εξαρτάται από την τρέχουσα κατάστασή σας, ωστόσο, πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι χρειάζεται χρόνος για να μπορέσετε να δείτε αποτελέσματα από τις ασκήσεις πυελικού εδάφους. Να θυμάστε ότι οι ασκήσεις προορίζονται για μακροπρόθεσμη βελτίωση και δεν υπόσχονται λύση από τη μια μέρα στην άλλη. Γι' αυτό δώστε λίγο χρόνο και λάβετε υπόψη ότι μπορεί να περάσουν μερικές εβδομάδες μέχρι να παρατηρήσετε κάποια αλλαγή. Υπάρχουν φυσιοθεραπευτές που εστιάζουν στις ασκήσεις πυελικού εδάφους. Μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε αυτούς για περισσότερες πληροφορίες.
Πώς θα ξέρω ποιο προϊόν TENA να χρησιμοποιήσω;
Αν δεν είστε σίγουρος για το ποιο προϊόν να δοκιμάσετε αρχικά, επιλέξτε πρώτα το πακέτο δειγμάτων "Διατήρησε τον έλεγχο" της TENA. Πρόκειται για ένα πακέτο με δωρεάν δείγματα προϊόντων ΤΕΝΑ, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε και να τα δοκιμάσετε στο σπίτι, προτού κάνετε την αγορά σας. Θα ήταν, επίσης, καλό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας που μπορεί να σας προτείνει το καταλληλότερο για εσάς προϊόν.
Γιατί ορισμένοι άνδρες παρουσιάζουν ακούσια απώλεια ούρων;
Η ακούσια απώλεια ούρων μπορεί να παρουσιαστεί για πολλούς και διάφορους λόγους και είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είναι κάτι πολύ συχνό στους άνδρες. Στην πραγματικότητα περίπου 1 στους 4 άνδρες άνω των 40* παρουσιάζει μια μορφή ακούσιας απώλειας ούρων. Οι αιτίες διαφέρουν από άνδρα σε άνδρα, ωστόσο, οι πιο συχνές, για να αναφέρουμε μερικές, περιλαμβάνουν τους αδύναμους , την ηλικία, την παχυσαρκία ή τον διογκωμένο προστάτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται στην κληρονομικότητα. Για να κατανοήσετε ποια είναι η αιτία στη δική σας περίπτωση, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
*Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από την SCA το 2012, σε άνδρες άνω των 40 στις Η.Π.Α., στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στη Ρωσία και στο Μεξικό. Αδημοσίευτα δεδομένα.
Είναι η ακράτεια σύμπτωμα για τον καρκίνο του προστάτη;
Επικρατεί η εσφαλμένη αντίληψη ότι η διαρροή ούρων είναι σημάδι του καρκίνου του προστάτη. Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλά πρώιμα προειδοποιητικά μηνύματα, το οικογενειακό ιστορικό και η διατροφή αποτελούν παράγοντες κινδύνου. Εάν ανησυχείτε για τους δικούς σας παράγοντες κινδύνου ή συμπτώματα, μιλήστε με τον γιατρό σας.
Έχω διευρυμένο προστάτη, πρέπει να ανησυχώ;
Η αύξηση του προστάτη είναι φυσιολογική, σε άλλους άντρες μεγαλώνει λίγο, ενώ σε άλλους περισσότερο. Σε μερικές περιπτώσεις, ένας διευρυμένος ή η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (BPH) μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα του κατωτέρου ουροποιητικού συστήματος, όπως διστακτικότητα, αργή ροή ή ανικανότητα ούρησης μεταξύ άλλων. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της πίεσης που ασκεί ο διευρυμένος προστάτης στην κύστη. Υπάρχουν διαθέσιμες αποτελεσματικές θεραπείες, γι’ αυτό εάν ανησυχείτε, μιλήστε με τον γιατρό σας.