Η ιστορια του Στεφανου

Διαβάστε για τις προσπάθειες του Στέφανου να βελτιώσει την κατάσταση που αντιμετωπίζει λόγω της ακούσιας απώλειας ούρων.

ΕΓΙΝΑ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ

Στέφανος , 66

Εντάξει, όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε για πάντα νέοι. Όταν, όμως, διαγνώστηκα με καρκίνο του προστάτη δέχτηκα ένα πραγματικό σοκ. Χειρουργήθηκα στον προστάτη τον Απρίλιο του 2011 και όλα πήγαιναν πραγματικά καλά. Στην αρχή, μετά την επέμβαση, έπρεπε να χρησιμοποιώ καθετήρα. Ήταν πρόβλημα, οπότε όταν αφαιρέθηκε, απευθύνθηκα σε έναν ουρολόγο για να με βοηθήσει να επανέλθω στις φυσιολογικές μου συνήθειες το συντομότερο δυνατό.

Η επέμβαση αφαίρεσης προστάτη είχε εξασθενήσει τους , που σήμαινε ότι στην αρχή μετά την επέμβαση δεν μπορούσα να ελέγχω τη ροή των ούρων. Ο γιατρός μού συνέστησε να κάνω ασκήσεις και να χρησιμοποιώ προϊόντα προστασίας ειδικά σχεδιασμένα για άνδρες. Στην αρχή ένιωθα λίγο παράξενα με αυτά, αλλά ήταν πολύ διακριτικά. Παρόλο που τα προστατευτικά δεν φαίνονταν, αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά γι' αυτά.
 
Στη ζωή, έχω μάθει ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν τα «σήματα» που εκπέμπουμε. Αν φαίνεσαι χαλαρός και ανοιχτόμυαλος, οι άνθρωποι σε αντιμετωπίζουν με παρόμοιο τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι διαφημίζω την κατάστασή μου, αλλά, αν αναφερθεί, προσπαθώ να μην δείχνω αμήχανος. Το παρουσιάζω σαν ένα γεγονός στη ζωή μου που απλώς πρέπει να αντιμετωπίσω.

Φροντίζω να κάνω τις ασκήσεις μου και έχω γίνει ο προσωπικός γυμναστής του εαυτού μου. Και η σκληρή δουλειά έφερε αποτελέσματα. Δεν θα έλεγα ότι η αποκατάσταση είναι γρήγορη, ωστόσο, από τη στιγμή που εξακολουθώ να βελτιώνομαι, συνεχίζω. Στόχος μου είναι να καταφέρω να μην χρειάζεται να επισκεφθώ την τουαλέτα για 3-4 ώρες και να μην χρησιμοποιώ προστατευτικά. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης, αλλά σε γενικές γραμμές αισθάνομαι καλά που έχω ανακτήσει σε μεγάλο βαθμό την παλιά μου ζωή.