Το αγαπημένο μου πρόσωπο χρειάζεται βοήθεια από απόσταση

Μπορεί να ζείτε μακριά από ένα αγαπημένο πρόσωπο που χρειάζεται τη βοήθειά σας, για παράδειγμα, ένα ηλικιωμένο γονέα. Και ίσως αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτόν. Πολλοί φροντιστές υγείας βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. Μάθαμε από αυτούς ότι μπορείτε να βοηθήσετε, ακόμα και από μεγάλη απόσταση. Μπορείτε να:
 
  • προσφέρετε ψυχολογική υποστήριξη στο αγαπημένο σας πρόσωπο μέσω των κοινών επαφών σας
  • οργανώσετε τη φροντίδα του (για παράδειγμα, να συντονίσετε τις επισκέψεις τοπικών φροντιστών υγείας ή καθαριστών, και να το ρωτήσετε μετά σε συμφωνημένη ώρα αν έμεινε ικανοποιημένο, για να μην υπάρχουν προβλήματα)
  • διαχειριστείτε την υγεία και το ιστορικό του, και να ταξιδέψετε για να το συνοδέψετε σε ιατρικές επισκέψεις
  • μάθετε πότε θέλει να έχει παρέα, και να κανονίσετε την επίσκεψη ενός μέλους της οικογένειας ή φίλου
Η φροντίδα υγείας από απόσταση έχει δυσκολίες. Αλλά υπάρχουν τρόποι για να τα καταφέρετε. Παρακάτω θα βρείτε μερικές προτάσεις για να βοηθήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο από απόσταση:

Κάντε ένα σχέδιο

Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε είναι να μάθετε για την κατάστασή του, τις πιθανές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τον βαθμό βοήθειας που χρειάζεται. Προσπαθήστε να εντοπίσετε τα τοπικά μέσα και επιλογές τις οποίες θα μπορείτε να διαχειριστείτε από απόσταση. Κρατήστε σημειώσεις σχετικά την κατάσταση της υγείας του αγαπημένου σας προσώπου και οποιαδήποτε νομικά ή οικονομικά ζητήματα. 
 
Σημειώστε στοιχεία επικοινωνίας, πληροφορίες ασφάλισης, αριθμούς λογαριασμών και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Επίσης, μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε για την ασθένειά του και τις πιθανές θεραπείες που χρειάζεται.

Υγιεινή και προϊόντα ακράτειας

Εφόσον μένει μόνο του, το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί πιθανότατα να φροντίζει τον εαυτό του τις περισσότερες φορές. Ακόμα κι αν ισχύει αυτό, μπορείτε να το βοηθήσετε να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη επιλέγοντας την καλύτερη προστασία ακράτειας. Τα ακράτειας μιας χρήσης ΤΕΝΑ είναι σχεδιασμένα όπως τα κανονικά εσώρουχα - φοριούνται εύκολα και χωρίς βοήθεια. Δείτε πόσο εύκολα στην χρήση είναι τα TENA –  .
 
Κάθε περίπτωση ακράτειας ενός ατόμου είναι μοναδική. Γι’ αυτό, για να βρείτε το προϊόν με τον κατάλληλο βαθμό απορροφητικότητας για το αγαπημένο σας πρόσωπο, δείτε τον επιλογέα προϊόντων TENA. 
 
Γιατί να μην παραγγείλετε τα συγκεκριμένα προϊόντα που χρειάζεται και να τα παραλάβει στο σπίτι του; Παραγγείλετε ηλεκτρονικά στο Ηλεκτρονικό κατάστημα TENA.

Δημιουργήστε ένα τοπικό δίκτυο επαφών

Αν βρίσκεστε μακριά από το άτομο που θέλετε να βοηθήσετε, μπορείτε να οργανώσετε συχνές επισκέψεις από γείτονες, φίλους και μέλη της οικογένειας. Αυτοί θα σας ενημερώνουν για την κατάσταση του αγαπημένου σας προσώπου. Μπορείτε να του προτείνετε να προσλάβετε έναν επαγγελματία φροντιστή υγείας για να το φροντίζει και να του κάνει παρέα. Οτιδήποτε και αν συμφωνήσετε, είναι σημαντικό να ξέρει ότι υπάρχει κάποιος κοντά τον οποίο μπορεί να καλέσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

Επικοινωνείτε συχνά & μείνετε σε επαφή

Φυσικά, όποτε μπορείτε, είναι καλό να επισκέπτεστε εσείς το αγαπημένο σας πρόσωπο. Έτσι μαθαίνετε από πρώτο χέρι τις φυσικές, συναισθηματικές και οικονομικές του ανάγκες. Αν δεν μπορείτε να το επισκεφθείτε προσωπικά, χρησιμοποιήστε τα smartphone, τα tablet και το διαδίκτυο για να μείνετε συνδεδεμένοι. 
Μείνετε σε επαφή με Skype, WhatsApp, Viber, Facebook Messenger και Apple FaceTime. 
 
Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει κινητό τηλέφωνο, βεβαιωθείτε ότι ξέρει να το χρησιμοποιεί. Και ότι έχουν αποθηκευτεί σε αυτό σημαντικοί τηλεφωνικοί αριθμοί. Μερικοί πάροχοι έχουν δωρεάν μαθήματα χρήσης ηλεκτρονικά ή στο κατάστημα και κλήσεις χαμηλής χρέωσης για ηλικιωμένους που χρησιμοποιούν το τηλέφωνο μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 
 
Επίσης, εξετάστε τις χρήσιμες τροποποιήσεις που είναι διαθέσιμες για τους ηλικιωμένους, για παράδειγμα, φωνητικές εντολές, μεγαλύτερα πλήκτρα και συμβατότητα με βοηθήματα ακοής. 

Να είστε προετοιμασμένοι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Προσπαθήστε να σκέφτεστε μελλοντικά και αναρωτηθείτε τι θα κάνατε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης του αγαπημένου σας προσώπου. Καλό είναι να έχετε μία λίστα τοπικών επαφών που είναι διαθέσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, πρέπει να είστε έτοιμοι, με χρηματικό ποσό, για να ταξιδέψετε στο σπίτι του αγαπημένου σας προσώπου ανά πάσα στιγμή.
 
Ίσως χρειαστεί να αγοράσετε βραχιόλι συναγερμού αν συμφωνήσει να το φοράει. Αυτές οι συσκευές ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού και ειδοποιούν εσάς ή τον τοπικό φροντιστή υγείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

Αποκτήστε επαγγελματική υποστήριξη

Ίσως είναι χρήσιμο να προσλάβετε έναν επαγγελματία φροντιστή υγείας που θα παρέχει προσωπική φροντίδα, τα γεύματα και άλλες υπηρεσίες στο αγαπημένο σας πρόσωπο. Ένας διαχειριστής γηριατρικής φροντίδας ή κοινωνικός λειτουργός θα μπορούσε επίσης να προσέχει το αγαπημένο σας πρόσωπο.