Το αγαπημένο μου πρόσωπο χρειάζεται λίγη βοήθεια

Αυτά που πρέπει να κάνετε για να φροντίσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο, με την κατάλληλη υποστήριξη, εξαρτάται από τη φυσική του κατάσταση.
 
Αν μπορεί να κινηθεί, να ικανοποιήσει τις καθημερινές του ανάγκες σχεδόν ανεξάρτητα ή με λίγη μόνο βοήθεια, αυτή η ενότητα σας ενδιαφέρει. Εδώ θα βρείτε πρακτικές συμβουλές για να του παρέχετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Ενθαρρύνοντας την καλή υγιεινή

Η προσωπική υγιεινή είναι μία σημαντική καθημερινή συνήθεια. Ίσως το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του και να πλυθεί χωρίς τη βοήθειά σας. Ή με λίγη μόνο βοήθεια από εσάς. Αν είναι έτσι, αυτό είναι καλό. Προσπαθήστε να το ενθαρρύνετε να πλένεται μόνο του, ανεξάρτητα, για όσο περισσότερο μπορεί. Ωστόσο, καλό είναι να ελέγχετε κατά καιρούς αν χρειάζεται τη βοήθειά σας.

Η επιδερμίδα των ηλικιωμένων ατόμων χρειάζεται ειδική φροντίδα

Ίσως παρατηρήσατε ότι καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γερνάει επίσης. Γίνεται πολύ εύθραυστο. Γι’ αυτό οι ηλικιωμένοι χρειάζονται ειδικές συνήθεις πρακτικές υγιεινής, αποκλειστικά για το ευαίσθητο δέρμα τους. Αυτό ισχύει ειδικότερα αν πάσχουν από , επειδή τα ούρα και τα κόπρανα ερεθίζουν και βλάπτουν την επιδερμίδα τους. Ο απαλός καθαρισμός και η προστασία βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων και του ερεθισμού του δέρματος. Γι’ αυτό είναι καλό να ακολουθεί το αγαπημένο σας πρόσωπο συνήθεις πρακτικές υγιεινής κατάλληλες για το ευαίσθητο δέρμα του. Θα το βοηθήσει να νιώθει καθαρό, άνετο, αναζωογονημένο και υγιές, και θα συμβάλει στην αύξηση της αυτοπεποίθησής του. 
 
Υπάρχουν τρία βήματα για τη φροντίδα του δέρματός του: καθαρισμός, αποκατάσταση και προστασία. 

Προϊόντα ακράτειας

Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να ντυθεί μόνο του, μπορεί και να διαχειριστεί την προστασία ακράτειας επίσης. Αυτό είναι πιο πιθανό αν φορά ένα προϊόν εύκολο στη χρήση όπως ακράτειας μίας χρήσης. Τα εσώρουχα ΤΕΝΑ είναι εύκολα στη χρήση όπως τα κανονικά . Βοηθούν το αγαπημένο σας πρόσωπο να είναι ανεξάρτητο και να διατηρεί την αξιοπρέπειά του. Ταυτόχρονα, παρέχουν αξιόπιστη προστασία ενάντια στην .  
 
Για να βρείτε το κατάλληλο προϊόν ακράτειας με το αντίστοιχο επίπεδο απορροφητικότητας για το αγαπημένο σας πρόσωπο, δείτε τον επιλογέα προϊόντων TENA. 
 
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σειρά προϊόντων ΤΕΝΑ, δείτε τα προϊόντα TENA.

Βοήθεια για την ασφάλεια

Το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να είναι ανεξάρτητο και να μη χρειάζεται πολύ βοήθεια. Είναι σημαντικό να θυμάστε, όμως, ότι τα οστά των ηλικιωμένων ατόμων είναι εύθραυστα. Ακόμα και ένα μικρό ατύχημα ή πτώση μπορεί να τους τραυματίσει και να μην μπορούν να κινηθούν. Γι’ αυτό, για την πρόληψη ατυχημάτων, προσπαθήστε να κάνετε το σπίτι όσο πιο ασφαλές γίνεται για να μπορούν να μετακινούνται. 

Βοήθεια με τη διατροφή και την πρόσληψη υγρών

Το αγαπημένο σας πρόσωπο ίσως έχει την τάση να πίνει λιγότερα υγρά, επειδή φοβάται ότι όσο περισσότερο πίνει, τόσο περισσότερο θα πρέπει να πάει στην τουαλέτα. Αν το κάνει αυτό, όμως, τα ούρα του θα γίνουν πιο συμπυκνωμένα. Αυτό αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία του. Γι’ αυτό να το ενθαρρύνετε να πίνει υγρά κανονικά, όποτε αισθάνεται δίψα. 
 
Μπορείτε να το βοηθήσετε να ακολουθήσει μια καλή, θρεπτική διατροφή, τρώγοντας μαζί του. Ωστόσο, η ώρα του φαγητού δεν αφορά μόνο τη διατροφή. Είναι ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, διάλογο, συζήτηση και γέλιο. Γιατί δεν προσκαλείτε και άλλα μέλη της οικογένειας και φίλους να γευματίσουν μαζί σας; Η κοινωνική επαφή βοηθά το αγαπημένο σας πρόσωπο να νιώθει συνδεδεμένο: μια σημαντική πλευρά στη ζωή του την οποία αναπτύσσουμε παρακάτω.   

Αίσθηση σύνδεσης με άλλους

Ακόμα και αργότερα στη ζωή, μας αρέσει να μας κρατάνε το χέρι, να μας κάνουν μασάζ, ή να μας αγκαλιάζουν. Αυτό είναι πιο σημαντικό αν περνάμε τον περισσότερο χρόνο μόνοι μας. 
 
Οι έμπειροι φροντιστές υγείας λένε ότι ακόμα και τα πιο απλά πράγματα που κάνετε μαζί -ακόμα και φαινομενικά ασήμαντα- μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης του αγαπημένου σας προσώπου.

Βρείτε άτομα για να σας υποστηρίξουν

Οι έμπειροι φροντιστές υγείας συνιστούν να βρείτε άλλους να σας βοηθήσουν να φροντίσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο. Μπορεί να είναι μέλη της οικογένειας, φίλοι ή η τοπική κοινότητα ή οι κοινωνικές κρατικές υπηρεσίες. Να είστε ανοιχτοί σχετικά με την κατάστασή σας και ζητήστε βοήθεια όταν το χρειάζεστε.