Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε την σερβιέτα σας;

Όταν ζείτε με , είναι πολύ σημαντικό να έχετε τα σωστά προϊόντα και να τα χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο. Τα επιθέματα TENA σας προσφέρουν εξαιρετική προστασία από διαρροές και οσμές, και αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε επιθέματα, πώς να αντιμετωπίζετε τον ερεθισμό του δέρματος ή πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το επίθεμά σας τη νύχτα, θα βρείτε εδώ μερικές ξεκάθαρες απαντήσεις.

Πόσες φορές πρέπει να αλλάζετε το επίθεμά σας;

Ο γενικός κανόνας είναι ότι πρέπει να αλλάζετε τα επιθέματά σας 3-5 φορές την ημέρα. Αυτό μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η κατάσταση του δέρματός σας, το μέγεθος της διαρροής που αντιμετωπίζετε και το είδος του προϊόντος που χρησιμοποιείτε. Το σημαντικό είναι να αλλάζετε πάντα τα προϊόντα ακράτειας προτού υπερβούν την ικανότητα απορρόφησής τους. Αυτό προλαμβάνει τις τυχαίες διαρροές και βοηθά στην αποφυγή θεμάτων υγιεινής του δέρματος που μπορούν να οδηγήσουν σε δυσάρεστες οσμές, δερματίτιδα και λοιμώξεις.

Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίζετε ότι το επίθεμά σας είναι κατάλληλο για τις ατομικές σας ανάγκες. Προσέξτε ώστε να επιλέξετε το σωστό μέγεθος, επίπεδο απορρόφησης και τύπο επιθέματος και βεβαιωθείτε ότι έχει εφαρμόσει με ασφάλεια, με στενή και άνετη εφαρμογή στη βουβωνική χώρα.  Η TENA προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από επιθέματα σχεδιασμένα για διαφορετικές ανάγκες, τρόπους ζωής και επίπεδα απορροφητικότητας.

TENA-Article-How-often-change-pad-TENA-Discreet-pads-TENA-Level-1-shields-500x500.png

Σερβιέτες TENA για άνδρες και γυναίκες

Μείνετε στεγνοί, ασφαλείς και σίγουροι μέρα και νύχτα. Σχεδιασμένα για ασφαλή και άνετη εφαρμογή, με απίστευτη προστασία.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι αλλάζουν τα επιθέματα ακόμα και αν είναι στεγνά;

Το σώμα και το δέρμα κάθε ατόμου είναι διαφορετικό. Και παρόλο που όλα τα προϊόντα ακράτειας TENA είναι απαλά και απορροφητικά, με σύστημα εξουδετέρωσης οσμών, ορισμένοι χρήστες μπορεί να θέλουν να αλλάζουν τα επιθέματα πιο συχνά, ιδίως όσοι έχουν δραστήριο τρόπο ζωής. Ακόμα και αν δεν είχατε σημαντική διαρροή, η τακτική αλλαγή του επιθέματός σας μπορεί να σας βοηθήσει να νιώθετε άνετα. Κάντε ό,τι νιώθετε καλύτερο για εσάς. Και να θυμάστε, όταν αλλάζετε επιθέματα, να διατηρείτε το ευαίσθητο δέρμα στην περινεϊκή περιοχή καθαρό και προστατευμένο με καλά προϊόντα όπως τα υγρά μαντηλάκια ή την κρέμα πλύσης TENA.

Πώς φροντίζω τον ερεθισμό του δέρματος;

Η παρατεταμένη έκθεση στην υγρασία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και βλάβες στο δέρμα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αλλάζετε συχνά το επίθεμα ακράτειας πριν γεμίσει πολύ - όσο περισσότερο μπορείτε να παραμείνετε στεγνοί, τόσο το καλύτερο. 
 
Εάν προκληθεί ερεθισμός, φροντίστε να τον αντιμετωπίσετε σωστά. Πρώτα, πλύνετε το δέρμα προσεκτικά, χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα και μετά στεγνώστε το με μια πετσέτα. Όταν η περιοχή είναι καθαρή και στεγνή, απλώστε προστατευτική κρέμα που επουλώνει και καταπραΰνει το δέρμα. Εάν ο ερεθισμός επιμένει, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. 

Πρέπει να αλλάζω τα επιθέματα ακράτειας τη νύχτα;

Η νύχτα είναι διαφορετική περίπτωση. Ο καλός νυχτερινός ύπνος είναι απίστευτα σημαντικός για την υγεία σας, και το προϊόν ακράτειας θα πρέπει να συμβάλλει σε αυτό, αντί να τον διακόπτει. 
 
Για καλύτερο και πιο άνετο ύπνο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε επιθέματα νυκτός. Τα επιθέματα νυκτός TENA για γυναίκες, όπως τα TENA Discreet Normal Night, διαθέτουν ειδική προστασία κατά τη διάρκεια της νύχτας με συγκεκριμένο σχήμα και μήκος για καλύτερη συγκράτηση της υγρασίας όταν είστε ξαπλωμένες. Έχουν επίσης περισσότερη συνολική απορροφητικότητα, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε τον ύπνο σας με λιγότερη ενόχληση, να ξυπνήσετε ανανεωμένες και να απορρίψετε το επίθεμα το πρωί. 
 
Η μεγαλύτερη απορροφητικότητα τη νύχτα είναι σημαντική και για τους άνδρες. Για παράδειγμα, τα επιθέματα TENA Men Absorbent Protector Level 3, με ζώνη ασφαλούς απορρόφησης Dual Core, σας βοηθούν να παραμείνετε στεγνοί, άνετοι και σίγουροι, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

Δεν είστε η μόνη.

Παρόλο που η στις διάφορες μορφές της είναι εξαιρετικά συχνή, το κοινωνικό στίγμα που εξακολουθεί να την περιβάλλει μπορεί να έχει συναισθηματικό κόστος. Στην TENA εργαζόμαστε σκληρά για να αμφισβητήσουμε αυτές τις αρνητικές αντιλήψεις και να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή. 
 
Εάν έχετε ακράτεια αλλά δεν έχετε συμβουλευτεί γιατρό, θυμηθείτε ότι το να ζητάτε βοήθεια είναι ένα σημάδι δύναμης, όχι αδυναμίας. Επίσης, το να εκμυστηρευτείτε το πρόβλημά σας σε έναν φίλο ή αγαπημένο πρόσωπο, παρόλο που είναι τρομακτικό στην αρχή, θα σας ανακουφίσει αφάνταστα. Τέλος, χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα, θα είστε έτοιμοι να χειριστείτε τις καθημερινές προκλήσεις χωρίς να ανησυχείτε για διαρροές.
 
Και όσον αφορά τη συχνότητα αλλαγής των επιθεμάτων ακράτειας, να θυμάστε να αλλάζετε πάντα τα επιθέματα ακράτειας προτού βραχούν πολύ και να διατηρείτε την ευαίσθητη περιοχή σας στεγνή, καθαρή και προστατευμένη, για φυσική υγεία του δέρματος. 

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να βρείτε τα παρακάτω άρθρα χρήσιμα: