Κατανόηση της αδυναμίας της ουροδόχου κύστης στους ενήλικες

Η αδυναμία της ουροδόχου κύστης είναι ένας όρος που περιλαμβάνει όλες τις ακούσιες διαρροές των ούρων. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι, για παράδειγμα πιεστική , μεικτή ακράτεια, επείγουσα ακράτεια, και άλλοι.

Δεν είναι όλοι οι τύποι ακράτειας ίδιοι, και υπάρχουν διαφορετικές αιτίες για την αντρική , τη γυναικεία ακράτεια, την ακράτεια στους ηλικιωμένους και την ακράτεια στα παιδιά. Διαφέρει επίσης ο βαθμός της ακούσιας διαρροής ούρων. Ο γιατρός μπορεί να κάνει πιο αναλυτική διάγνωση με βάση τον τύπο της ακράτειας, τη συχνότητα και τη σοβαρότητα. Γι’ αυτό, αν αντιμετωπίζετε θέματα διαρροής ούρων, μία «αδύναμη ουροδόχο κύστη», ή άλλα προβλήματα κύστης, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Διαφορετικοί τύποι ακράτειας στους ενήλικες

Η Πιεστική ούρων σημαίνει ότι έχετε διαρροή ούρων όταν πιέζεστε, για παράδειγμα, όταν βήχετε, φταρνίζεστε ή γελάτε. Είναι ο πιο συχνός τύπος στις γυναίκες, αλλά σπάνιος για τους άντρες.
 
Επείγουσα ακράτεια ούρων ονομάζονται τα θέματα ακράτειας σε σχέση με την παρόρμηση για ούρηση. Η ποσότητα των ούρων διαφέρει, από λίγες σταγόνες έως την πλήρη κένωση της κύστης. Οι αιτίες πίσω από αυτόν τον τύπο της ακράτειας μπορούν επίσης να είναι διαφορετικές, για παράδειγμα ένας διογκωμένος , μία ουρολοίμωξη, ή απλά αν έχετε πιει πολλά υγρά. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να λάβετε μία σωστή διάγνωση για να έχετε τη σωστή θεραπεία.
 
Η μεικτή ακράτεια ούρων είναι ένας συνδυασμός της πιεστικής ακράτειας ούρων και της επείγουσας ακράτειας ούρων. Σημαίνει ότι οι διαρροές που έχετε συνδέονται και με την επείγουσα ανάγκη, και όταν πιέζετε τον εαυτό σας.
 
Η υπερχείλιση ακράτειας ούρων συμβαίνει όταν η κύστη δεν μπορεί να αδειάσει τελείως, και μετά γεμίζει με κατάλοιπα ούρων. Η πιο κοινή αιτία για αυτόν τον τύπο ακράτειας είναι η απόφραξη της ουρήθρας, για παράδειγμα εξαιτίας του διογκωμένου προστάτη. Μία άλλη αιτία είναι όταν ένας μυς της ουροδόχου κύστης δεν συσπάται, κάτι που ενδεχομένως να έχει σχέση με την διαβητική νευροπάθεια, για παράδειγμα. 
 
Η νευρολογική διαταραχή κύστης προκαλείται από βλάβη στον εγκέφαλο, τη σπονδυλική στήλη, ή τα νεύρα. Η νευρολογική διαταραχή κύστης μπορεί να επηρεάσει ασθενείς που υποφέρουν από βλάβες που προκλήθηκαν από τραύμα, εγκεφαλικό, πολλαπλή σκλήρυνση και Πάρκινσον. 
 
Η είναι η ακούσια διαρροή ούρων αμέσως μετά την . Συμβαίνει επειδή υπάρχουν ακόμα ούρα που παρέμειναν στην ουρήθρα. Το πρόβλημα είναι περισσότερο κοινό στους άντρες και μπορεί να αποφευχθεί μερικές φορές πιέζοντας το περίνεο για την εκκένωση των κατάλοιπων ούρων. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τις γυναίκες με αδύναμη υποστήριξη μυών στην ουρήθρα.
 
Λειτουργική ακράτεια ούρων σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φτάσετε στην τουαλέτα εγκαίρως εξαιτίας προβλήματος κινητικότητας. Η μειωμένη όραση, μικρή γνωστική λειτουργία, και μειωμένη κινητικότητα, μπορούν να προκαλέσουν λειτουργική ακράτεια ούρων.
 
Παρακαλούμε διαβάστε περισσότερα, και συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της ΤΕΝΑ που είναι ο κατάλληλος για εσάς.