Συστατικά TENA

Εδώ και χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τα προϊόντα TENA με ασφάλεια κάθε μέρα. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σημαντικό για σας να αισθάνεστε άνεση και ασφάλεια με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Όλα τα προϊόντα TENA κατασκευάζονται από εγκεκριμένα υλικά και έχουμε εκτεταμένες διαδικασίες και τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας με σκοπό να διασφαλίσουμε ότι χρησιμοποιούνται μόνο ασφαλή υλικά και συστατικά και ότι όλα τα προϊόντα είναι σύμφωνα με όλες τις σχετικές νομοθεσίες.
 
Τα υλικά που χρησιμοποιούμε σε όλα τα προϊόντα υγιεινής μας έχουν ελεγχθεί διεξοδικά τόσο από εσωτερικούς όσο κι από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, όπως για παράδειγμα πιστοποιημένα ινστιτούτα ελέγχου, για να εξασφαλίσουμε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια και ότι πληρούν όλες τις νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις. 
 
Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι περιλαμβάνεται στα προϊόντα μας έχουμε δημιουργήσει αυτή την αναφορά που περιέχει τα διαφορετικά υλικά και τα συστατικά τους. Πιο κάτω στην σελίδα υπάρχει επίσης κι ένα γλωσσάρι.
 

Είναι τα προϊόντα TENA ασφαλή προς χρήση;

Όλα τα προϊόντα υγιεινής της Essity είναι ασφαλή προς χρήση για τους σκοπούς για τους οποίους έχουν δημιουργηθεί και περιέχουν κοινά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε ένα ευρύ φάσμα απορροφητικών προϊόντων υγιεινής εδώ και πολλά χρόνια από εκατομμύρια γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πρώτες ύλες γενικά επιλέγονται για την ικανότητά τους να απορροφούν και να συγκρατούν τα υγρά, να εμποδίζουν την διαρροή και να παρέχουν άνεση.
 
Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με την EDANA, τη διεθνή εμπορική ένωση για τα μη υφασμένα υφάσματα και τις συναφείς βιομηχανίες, για να εξασφαλίσουμε τη συμμόρφωσή μας με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα και τα πρότυπα ασφάλειας προϊόντων. Τα μέλη της Edana έχουν δεσμευτεί εθελοντικά όσον αφορά τα υψηλά επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας των απορροφητικών προϊόντων υγιεινής.
 

Είναι όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί καταγεγραμμένα στην συσκευασία;

Προς το παρόν αυτό δεν απαιτείται από το νόμο. Για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές μας, αναφέρουμε εάν έχει προστεθεί άρωμα έτσι ώστε οι άνθρωποι, που είναι ευαίσθητοι σε αυτό, να είναι ενημερωμένοι.
 
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις κύριες πρώτες ύλες των προϊόντων. Επιλέγονται λόγω της ανώτερης ικανότητάς τους να απορροφούν και να συγκρατούν υγρά.
 

Τι υπάρχει σε ένα προϊόν TENA;

 
Μέρος του προϊόντοςΥλικόΛειτουργία
Υλικό επιφάνειας Ινώδες υλικό φτιαγμένο από πολυπροπυλένιο/πολυαιθυλένιο πολυεστέρα/βισκόζη. Το προϊόν σάς κρατάει στεγνή και άνετη απορροφώντας τα υγρά. 
Κυρίως στρώμα  Πορώδες υλικό που αποτελείται από ίνες ξύλου ή ίνες πολυεστέραΜεταφέρει το υγρό από την επιφάνεια προς το κέντρο του προϊόντος, όπου αποθηκεύεται.
Απορροφητικός πυρήναςΧαρτοπολτός, ένας συνδυασμός από χαρτοπολτό και υπεραπορροφητικά υλικά για τις σερβιέτες και τα σερβιετάκια. Ένα πορώδες υλικό με βάση το χαρτί που χρησιμοποιείται σε κάποια προϊόντα.Απορροφά και αποθηκεύει τα υγρά.
ΚόλλαΗ κόλλα αποτελείται από διάφορα πολυμερή και συνθετικές ρητίνες.

Η κόλλα έχει δύο λειτουργίες:

  1. Προσδένει μεταξύ τους τα διάφορα στρώματα του προϊόντος.
  2. Στερεώνει το προϊόν στα εσώρουχα.
Υλικό πίσω μέρουςΜεμβράνη πολυαιθυλενίου. Σε μερικά σερβιετάκια χρησιμοποιείται ινώδες υλικό.Εμποδίζει την απώλεια.
Υλικό στερέωσηςΠολυμερή υλικάΔιατηρεί το προϊόν στη θέση του. 
Ελαστικό υλικόΠολυμερή υλικάΔίνει στο προϊόν καλό σχήμα.
Άρωμα (μόνο συγκεκριμένα προϊόντα)Άρωμα Δίνει στο προϊόν μια μυρωδιά φρεσκάδας.
ΕκτύπωσηΜελάνιΤονίζει το σχήμα και την λειτουργία του προϊόντος. 
Αφαιρέσιμο αντικολλητικό χαρτίΧαρτί επικαλυμμένο με σιλικόνη.Ένα χαρτί που προστατεύει την κόλλα στο πίσω μέρος του προϊόντος.
Μονό πακέτο (αφορά συγκεκριμένα προϊόντα) Μεμβράνη πολυαιθυλενίου, η οποία είναι επικαλυμμένη με σιλικόνη σε ορισμένα προϊόντα.  Προστατεύει το προϊόν ώστε να φοράτε ένα μονό προϊόν χωρίς αυτό να λερώνεται
Εξωτερική συσκευασία του προϊόντοςΣακουλάκια από πολυαιθυλένιο ή κουτί.

Προστατεύει το προϊόν. Αυτή είναι η συσκευασία που βλέπετε στα ράφια των καταστημάτων.


Γλωσσάρι 

Ανανεώσιμος χαρτοπολτός: Πολτός φτιαγμένος από ίνες ξύλου από υπεύθυνα διαχειριζόμενα δάση. Ο πολτός χρησιμοποιείται στις σερβιέτες και τα σερβιετάκια μας. 

Ινώδες υλικό (μη υφασμένο): Ένα λεπτό υλικό σαν ύφασμα. Ο όρος χρησιμοποιείται στη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας για τα υλικά που δεν είναι ούτε υφαντά ούτε πλεκτά, όπως η τσόχα.

Πολυμερή Μόρια μεγάλης αλυσίδας που μπορεί να είναι είτε φυσικά είτε συνθετικά. Για παράδειγμα, τα πλαστικά, όπως και το DNA σας, αποτελούνται από πολυμερή. 

Πολυπροπυλένιο/πολυαιθυλένιο/πολυεστέρας: Μερικά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως είδη πλαστικού. Χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων καθημερινής χρήσης, από εσώρουχα μέχρι κουβέρτες.

Υπεραπορροφητικό πολυμερές: Χρησιμοποιείται για την ικανότητά του να συγκρατεί την υγρασία. Συνήθως χρησιμοποιείται σε σερβιέτες, πάνες και επιθέματα.

Συνθετική ρητίνη: Παχύρρευστα υγρά που σκληραίνουν γρήγορα, καθιστώντας τα ιδανικά για τη συγκόλληση διαφόρων υλικών. 

Για περισσότερες πληροφορίες, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας ή τα κοινωνικά κανάλια στο υποσέλιδο της σελίδας.