Εκπαίδευση κύστης, ασκήσεις πυελικού εδάφους και θεραπεία

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπείες διαθέσιμες, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε ασκήσεις και να εκπαιδευτείτε έτσι ώστε να μειώσετε μερικά από τα προβλήματα.

Εκπαίδευση πυελικού εδάφους

Εκπαίδευση πυελικού εδάφους σημαίνει ότι ενισχύετε τους υποστηρικτικούς μύες σας γύρω από την ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη κάνοντας επαναληπτικές εκούσιες συσπάσεις, με σκοπό να τονώσετε και να ενδυναμώσετε τους υποστηρικτικούς μύες γύρω από την ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη, οι οποίοι πρέπει να παραμείνουν σφιχτοί ώστε να αποφεύγεται η διαρροή ούρων.
 
Εκπαίδευση κύστης σημαίνει ότι εκπαιδεύετε τον εαυτό σας ώστε να επανακτήσει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης προγραμματίζοντας και παρακολουθώντας τα χρονικά διαστήματα μεταξύ των επισκέψεων στην τουαλέτα. Εάν πίνετε ενάμιση λίτρο υγρά την ημέρα θα πρέπει να επισκέπτεστε την τουαλέτα έως 8 φορές. Εάν χρειάζεται να πηγαίνετε πιο συχνά, τότε η εκπαίδευση κύστης μπορεί να σας ωφελήσει.
 
Με την εκπαίδευση κύστης μπορείτε να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά της ακράτειας και να αποκτήσετε νέες συνήθειες για την κένωση της ουροδόχου κύστης σας. Αυτό σημαίνει ότι θα αποφεύγετε τις επισκέψεις στην τουαλέτα «για κάθε ενδεχόμενο», καθώς και τις βιαστικές επισκέψεις της τελευταίας στιγμής. Στη διάρκεια της εκπαίδευσης, εκπαιδεύετε την ουροδόχο κύστη να συγκρατεί μεγαλύτερες ποσότητες ούρων και παρατείνετε το χρόνο μεταξύ των επισκέψεων στην τουαλέτα. Κάποιες χρήσιμες μέθοδοι είναι να αποσπάτε την προσοχή σας και να σφίγγετε τους μύες του πυελικού εδάφους, αντί να τρέχετε αμέσως στην τουαλέτα όταν νιώθετε την ανάγκη. Θα σας βοηθήσει επίσης το να προγραμματίζετε τις επισκέψεις στην τουαλέτα και να κρατάτε ημερολόγιο ούρησης. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε σταδιακά να παρατείνετε το χρόνο μεταξύ των επισκέψεων στην τουαλέτα και να επανακτήσετε τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης.
 
Τροποποίηση της συμπεριφοράς σημαίνει ότι προσαρμόζετε τον τρόπο ζωής σας ώστε να μειώσετε, να αποτρέψετε ή να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα ακράτειας. Για παράδειγμα, να φροντίζετε να μην πίνετε πάρα πολλά, ή λίγα, υγρά στη διάρκεια της μέρας και να αποφεύγετε να πίνετε ροφήματα που μπορεί να ερεθίσουν την ουροδόχο κύστη, όπως καφέ και ενεργειακά ποτά. Μπορείτε επίσης να καταρτίσετε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες για να χάσετε βάρος, το υπερβολικό βάρος μερικές φορές συμβάλλει στην . Μία άλλη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στη συμπεριφορά σας είναι να αποκτήσετε υγιεινές συνήθειες επίσκεψης στην τουαλέτα.
 
Εκτός από την εκπαίδευση κύστης υπάρχουν και ορισμένες άλλες επιλογές θεραπείας. Η βιοανάδραση είναι μία μέθοδος συλλογής και μέτρησης πληροφοριών, για παράδειγμα με τη χρήση αισθητήρων και την παρακολούθηση μέσω υπολογιστή στη διάρκεια της εκπαίδευσης πυελικού εδάφους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συσπώνται οι σωστοί μύες. Μία άλλη προσέγγιση είναι η χρήση συσκευής κολπικής υποστήριξης, η οποία στηρίζει την ουρήθρα, την ουροδόχο κύστη, τον κόλπο, τη μήτρα και το ορθό έντερο. Άλλες πιθανές επιλογές θεραπείας περιλαμβάνουν ενέσεις διογκωτικών παραγόντων γύρω από την ουρήθρα για την προσθήκη υποστηρικτικού όγκου, ή διάφορους τύπους χειρουργικής επέμβασης.
 
Και τέλος, φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα μας για την ακράτεια, που στοχεύουν στον έλεγχο και τη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε.
 
Παρακαλούμε διαβάστε περισσότερα, και συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της ΤΕΝΑ που είναι ο κατάλληλος για εσάς.