Τι προκαλεί την ενούρηση και τη νυκτουρία;

Η ενούρηση, ή νυχτερινή ενούρηση, είναι η ακούσια κατά τη διάρκεια του ύπνου όταν συμβαίνει σε ενήλικες που αναμένεται να μένουν στεγνοί κατά την διάρκεια της νύχτας. Η νυκτουρία είναι η συχνή ανάγκη να σηκώνεστε για να ουρήσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ενούρηση και νυκτουρία στους ενήλικες

Οι αιτίες της συχνής ούρησης κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και της ενούρησης στους ενήλικες, συνήθως είναι διαφορετικές από αυτές των παιδιών. Είναι αξιοσημείωτο ότι μεταξύ ενηλίκων, η ενούρηση συνήθως ονομάζεται νυχτερινή ενούρηση.
 
Η συχνή ίσως σημαίνει ότι το σώμα παράγει περισσότερα ούρα εξαιτίας αλλαγών στην παραγωγή συγκεκριμένης ορμόνης, εντερικών προβλημάτων, ασθένειας, ή εξαιτίας της φαρμακευτικής αγωγής. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν νυχτερινή ενούρηση, ή μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να σηκωθείτε πολλές φορές στη διάρκεια της νύχτας για ούρηση, και ονομάζεται νυκτουρία. Για τους ηλικιωμένους, είναι συνηθισμένο να πρέπει να σηκωθούν για να ουρήσουν μία ή δύο φορές τη νύχτα.
 
Στους άντρες, η νυκτουρία σχετίζεται συνήθως με τον διογκωμένο προστάτη. Ωστόσο, συχνή ούρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να προκληθεί ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο, εξαιτίας υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης ή υποκείμενων συνθηκών υγείας. Να θυμάστε ότι η υπερβολική πρόσληψη υγρών, ειδικά υγρών με καφεΐνη, μπορεί να επηρεάσει τις συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα.

Η ΤΕΝΑ είναι δίπλα σας

Για να διαπιστώσετε την αιτία της νυχτερινής ενούρησης και της νυκτουρίας στους ενήλικες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Ανεξάρτητα από τις αιτίες, ή τη σοβαρότητα και συχνότητα των προβλημάτων ενούρησης που έχετε, εμείς διαθέτουμε προϊόντα που σας βοηθούν να ζήσετε τη ζωή σας όσο πιο φυσιολογικά γίνεται.