Η ιστορία της ευθύνης μας

Η TENA είχε πάντα ως γνώμωνα την προστασία των ανθρώπων. Και καθώς η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την κλιματική κρίση κέρδιζε έδαφος με την πάροδο των χρόνων, εμείς συνεχίσαμε. Βήμα-βήμα, βελτιωνόμασταν και μαθαίναμε. Με καινοτόμους νέους τρόπους προστασίας, όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και του πλανήτη. 
 
Εδώ θα βρείτε ορισμένα ορόσημα του ταξιδιού μας.
Μια ανεμογεννήτρια την ώρα του ηλιοβασιλέματος, με φωτοβολταϊκά πάνελ σε πρώτο πλάνο.

2020

Η TENA μεταβαίνει σε ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε όλα τα ευρωπαϊκά εργοστάσια

Η TENA δεσμεύεται να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα για προϊόντα ή υπηρεσίες έως το 2030. Ένα βήμα για να επιτευχθεί αυτό είναι η αλλαγή σε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, όπως π.χ. το νερό, ο αέρας ή ο ήλιος, στα εργοστάσιά μας. Προμηθευόμαστε ηλεκτρική ενέργεια στα εργοστάσιά μας εξωτερικά και είναι πιστοποιημένη με εγγυήσεις προέλευσης. Αυτά τα πιστοποιητικά δεν δημιουργούνται από εμάς, αλλά εκδίδονται από εξωτερικά ιδρύματα, όπως το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστοποίησης Ηλεκτρικής Ενέργειας (EECS), για τη διασφάλιση αξιοπιστίας. Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε όλες τις αγορές.
Το οικολογικό σήμα Nordic Swan σε φόντο με πράσινα δέντρα

2019

Τα προϊόντα TENA πληρούν τις προϋποθέσεις για το οικολογικό σήμα Nordic Swan

Η πιστοποίηση Nordic Swan είναι μία από τις πιο αυστηρές πιστοποιήσεις στον κόσμο, αξιολογώντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο ενός προϊόντος σε βασικές φάσεις του κύκλου ζωής του. Με αυτό το εμβληματικό λογότυπο να προβάλλεται περήφανα σε επιλεγμένα προϊόντα TENA, μπορείτε να είστε ακόμα πιο σίγουροι ότι κάνατε την επιλογή που αφήνει ένα καλύτερο σημάδι στον πλανήτη.
Προϊόντα TENA περνούν κατά μήκος μιας ταινίας μεταφοράς σε μια εγκατάσταση παραγωγής.

2019

Ένας νέος στόχος-πρόκληση για βιώσιμες συσκευασίες

Έχουμε δεσμευτεί να καταστήσουμε τις συσκευασίες μας 100% ανακυκλώσιμες, χρησιμοποιώντας 85% ανανεώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά. Και είμαστε πολύ κοντά στον στόχο. Στο τέλος του 2019, η συνδυασμένη ποσότητα ανανεώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών σε συσκευασίες σε όλες τις επωνυμίες Essity ήταν 68%.
Λογότυπο πρωτοβουλίας Science Based Targets

2018

Δέσμευση για ένα πιο καθαρό περιβάλλον: φιλόδοξοι στόχοι για μείωση των επιπτώσεων στο κλίμα

Το 2018, οι νέοι μας στόχοι για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 25% για ενέργεια και ηλεκτρική ενέργεια στην παραγωγή, και 18% για βασικές πρώτες ύλες, μεταφορές και απόβλητα, εγκρίθηκαν από την Πρωτοβουλία Science Based Targets. Αυτό σημαίνει ότι η δέσμευσή μας στο κλίμα υποστηρίζει τη Συμφωνία του Παρισιού. 
Τρία παιδιά σε μια παραλία γράφουν ένα μήνυμα και αποτυπώνουν τα χέρια τους μέσα σε μια καρδιά που έχουν σχηματίσει στην άμμο.

2018

Μια δέσμευση για δράση: Πλατφόρμες ενεργοποίησης βιωσιμότητας

Αναλογιζόμενοι πόσο βαθιά ενσωματωμένη είναι η βιωσιμότητα στην επιχείρησή μας, χτίζουμε το μέλλον μας σε τρεις νέες πλατφόρμες: Ευημερία έχει να κάνει με φροντίδα και τόλμη, και το να ενεργείς με θάρρος σε κοινωνικά θέματα που οι άλλοι φοβούνται να υπερασπιστούν. Περισσότερο με λιγότερα σημαίνει δημιουργία περισσότερης αξίας χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους. Κυκλικότητα είναι η καινοτομία προϊόντων που κατασκευάζονται από ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά, και η διερεύνηση λύσεων για επαναχρήση και ανακύκλωση.
Ηλιαχτίδες περνούν μέσα από ψηλά πεύκα, δημιουργώντας κηλίδες φωτός στο έδαφος ενός σκοτεινού δάσους. Το λογότυπο EPD τοποθετείται πάνω από την εικόνα.

2017

Ένα εντελώς νέο επίπεδο διαφάνειας για τα προϊόντα TENA

Η Περιβαλλοντική δήλωση προϊόντος είναι μια ανεξάρτητη βεβαίωση που δείχνει τις περιβαλλοντικές πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν, με βάση ολόκληρο τον κύκλο ζωής του. Με τη συμμόρφωση με αυτό το πρότυπο, η TENA αποκτά μια ισχυρή βάση για ισχυρισμούς σχετικά με την περιβαλλοντική απόδοση των προϊόντων μας. 
Έξι χρωματιστά πάνελ σε ένα πλέγμα, το καθένα με ένα εικονίδιο και κείμενο σε λευκό, με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ 3, 5, 6, 12, 13 και 15.

2016

Τολμηρά σχέδια για παγκόσμια δράση: δέσμευση για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ

Οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ είναι ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των πιο σημαντικών παγκόσμιων προκλήσεων, με προθεσμίες το 2030. Επιλέξαμε να δώσουμε προτεραιότητα στους πιο σχετικούς στόχους για την επιχείρησή μας, όπου έχουμε σημαντική εμπειρία και μπορούμε να συνεισφέρουμε. Η επίτευξη αυτών των στόχων θα κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.
Δύο χαμογελαστές γυναίκες σε εγκαταστάσεις παραγωγής TENA εξετάζουν ένα προϊόν απορροφητικότητας.

2016

Μείωση των αποβλήτων παραγωγής – καθορίστηκαν νέοι φιλόδοξοι στόχοι

Στη πορεία μας προς τον τελικό στόχο των μηδενικών αποβλήτων παραγωγής, έχουμε θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο: όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Essity να μετατρέψουν όλα τα παραγόμενα απόβλητα σε χρήσιμα υλικά ή ενέργεια έως το 2030. 
Ένα δίκτυο κυκλωμάτων αισθητήρων που χαρτογραφούνται στην απορροφητική περιοχή ενός λευκού προστατευτικού εσώρουχου που συγκλίνει προς τα πάνω σε ένα μικρό ορθογώνιο κουτί, με την ένδειξη TENA.

2013

Λανσάρισμα του TENA Identifi™ – περισσότερη γνώση, καλύτερα αποτελέσματα, χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα

Για τους επαγγελματίες φροντιστές υγείας, η κατανόηση των ατομικών αναγκών είναι κρίσιμης σημασίας. Το TENA Identifi είναι μια νέα τεχνολογία που καταγράφει την απώλεια ούρων ενός ενοίκου, επιτρέποντας στους φροντιστές να ενεργούν με εις βάθος γνώση των μοτίβων της απώλειας και των επιπέδων των ούρων. Επιπλέον του 62% λιγότερη απώλεια1 για ενοίκους, προσφέρει και 4% λιγότερες αλλαγές των προϊόντων ακράτειας1, και 56 kg λιγότερα απόβλητα ανά ένοικο ανά έτος2.
 
 
 
1) Αποτελέσματα πελατών από 210 αναφορές πριν και μετά τις αναφορές παρακολούθησης που πραγματοποιήθηκαν με το TENA Identifi™ στη Δανία. Οι αναφορές παρακολούθησης πραγματοποιήθηκαν την περίοδο από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2015.
2) Αποτελέσματα βάσει 207 χρηστών σε 25 δήμους της Σουηδίας, Μάρτιος 2017 
Επτά ζεύγη ποδιών σχηματίζουν έναν κύκλο στο ψηλό πράσινο γρασίδι.

2011

Οι νέοι μας στόχοι για καινοτομία: Άνθρωποι και Φύση

Τουλάχιστον το 33% των νέων καινοτομιών θα αποφέρουν κοινωνικές ή/και περιβαλλοντικές βελτιώσεις. Θα βελτιώσουμε την αποδοτικότητα των πόρων και θα μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο τον κύκλο ζωής των νέων καινοτομιών. 
Ένας πάροχος φροντίδας σε οίκο ευγηρίας βοηθά μια ηλικιωμένη γυναίκα με έναν περιπατητήρα.

2011

Λανσάρισμα των TENA Solutions: μια συνεργασία για φροντίδα υψηλότερης ποιότητας και χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα

Οι TENA Solutions είναι ένας δομημένος τρόπος για τη βελτίωση της ευημερίας των ενοίκων σε συνεργασία με οίκους ευγηρίας, που αφήνει ένα καλύτερο σημάδι στο περιβάλλον. Κατά μέσο όρο, οι οίκοι που εισαγάγουν TENA Solutions διαπιστώνουν ότι ο χρόνος που αφιερώνεται σε εργασίες που σχετίζονται με την ακράτεια μειώνεται κατά 44%*, και τα απόβλητα μειώνονται κατά 31%*.
 
 
 
* Μέσο ποσοστό μεταξύ 85-181 περιπτωσιολογικών μελετών του TENA Solutions σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα. Τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με την χώρα και τους οίκους ευγηρίας. 2011-2013 
Μια γραμμή από πατημασιές στην παραλία χάνεται στην απόσταση.

2008

Ένας νέος στόχος-πρόκληση CO2: μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των προϊόντων TENA κατά 50%

Ενημέρωση: από την καθιέρωση αυτού του στόχου έχουμε επιτύχει μείωση του αποτυπώματος άνθρακα για τα επιθέματα, τα σερβιετάκια και τα προστατευτικά εσώρουχα κατά 11 – 33%, και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη ή την υπέρβαση του στόχου του 50% έως το 2030.
Διαφημιστικές εικόνες προϊόντων από τη δεκαετία του '80, δείχνουν τα προϊόντα ακράτειας Tenaform και Tenette.

1983

Καταχωρημένη επωνυμία TENA – ένα νέο κεφάλαιο σε μια συναρπαστική ιστορία

Η επωνυμία TENA καταχωρήθηκε το 1983 και, όπως τα προϊόντα μας, έχει σταδιακά εξελιχθεί με τον καιρό. Με το πέρασμα των χρόνων, ακούσαμε, καινοτομήσαμε και πρωτοπορήσαμε με νέα προϊόντα. Από ένα ταπεινό ξεκίνημα, έχουμε εξελιχθεί σε κορυφαία επωνυμία ακράτειας παγκοσμίως και έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο.
Δύο ερευνητές με λευκές μπλούζες συμβουλεύονται τις σημειώσεις τους σε ένα εργαστήριο.

Η δεκαετία του 1970

Ασφάλεια προϊόντων – με εμάς από την αρχή

Η ασφάλεια προϊόντων ήταν βασικός πυλώνας της επωνυμίας TENA από την ίδρυσή της. Όλα τα προϊόντα TENA υπόκεινται σε αυστηρές διαδικασίες ασφάλειας και είναι ασφαλή για χρήση για τους σκοπούς που προορίζονται. Περιέχουν κοινά υλικά που χρησιμοποιούνται σε μια ευρεία γκάμα απορροφητικών προϊόντων υγιεινής για πολλά χρόνια από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Μια έντυπη διαφήμιση της δεκαετίας του 1960 που δείχνει ένα μοντέλο να φοράει πάνες ακράτειας μίας χρήσης.

Η δεκαετία του 1960

Ξεκινώντας από την αρχή: καταρρίπτοντας ταμπού, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής

Η προέλευσή μας χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν (ως σουηδική εταιρεία, που τότε ονομαζόταν Mölnlycke), αναπτύξαμε τις πρώτες πάνες μίας χρήσης και τα εσώρουχα για ασθενείς με ακράτεια. Για να είμαστε ειλικρινείς, ήμασταν οι πρώτοι που διαφημίζαμε προϊόντα ακράτειας, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή αυτής της κοινής πάθησης.