Τι σημαίνει η ανάληψη ευθύνης;

Για εμάς, όλα ξεκίνησαν από την ποιότητα των προϊόντων. Και ακόμη από εκεί ξεκινούν. Γιατί η κύρια επιδίωξη της TENA ήταν πάντα να φροντίζει τους ανθρώπους. Να βελτιώνει τις ζωές τους και να τους βοηθά να τις ζήσουν με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση. Αυτό δεν αλλάζει ποτέ.

Αλλά πάντα σήμαινε και να είσαι έτοιμος να μάθεις. Και καθώς κατανοούσαμε καλύτερα τη σχέση μας του ενός με τον άλλον και με το περιβάλλον μας, ο ορισμός της φροντίδας έγινε ακόμη πιο ουσιαστικός. Μας προκαλούσε να μην περιορίζουμε τη φροντίδα στους ανθρώπους, αλλά να την προσφέρουμε στον πλανήτη. Σήμερα, αυτή η ευρύτερη ευθύνη αποτελεί δέσμευσή μας και είμαστε πιο αφοσιωμένοι από ποτέ στο να βελτιώσουμε τις επιπτώσεις μας στον πλανήτη.

Ουσιαστικά έχουμε ένα σχέδιο για το μέλλον, με το πρόγραμμά μας TENA Protects.

Από το 2008 λαμβάνουμε μέτρα για να κάνουμε κάθε προϊόν TENA πιο βιώσιμο. Στρεφόμαστε στην 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε όλα μας τα εργοστάσια. Μειώνουμε το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας κατά 50% έως το 2030. Βήμα-βήμα, για να αφήσουμε ένα καλύτερο στίγμα στον πλανήτη.

Σπάμε τους φραγμούς στην ευημερία.

Όπως και με τις άλλες επωνυμίες της οικογένειας Essity, αποστολή της TENA είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν πιο χαρούμενη και πλήρη ζωή. Πολλές από τις πρόσφατες καινοτομίες μας, όπως οι εξαιρετικά απορροφητικές TENA Flex, οι άνετες και λεπτότερες TENA Pants και TENA Slip και οι TENA Comfort με ConfioAir, δεν έχουν μόνο αυξήσει τα πρότυπα υγιεινής και υγείας για εκατομμύρια χρήστες και φροντιστές, αλλά μειώνουν ταυτόχρονα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις*.
 
Εργαζόμαστε σκληρά για να ενισχύσουμε την ενημέρωση, να βελτιώσουμε τις παροχές φροντίδες και να υποστηρίξουμε συζητήσεις σημαντικού περιεχομένου σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας για την υγιεινή και τη υγεία επιμορφώνοντας νέους ανθρώπους και προωθώντας τον ανοιχτό διάλογο για την ακράτεια, συχνά καταπολεμώντας το στίγμα που τη συνοδεύει. 
 
 
*Αποτελέσματα για το 2008–2015: 13% για τις TENA Flex, 23% για τις TENA Pants, 15% για τις TENA Slip και 19% για τις TENA Comfort

TENA Identifi

Νέα τεχνολογία για φροντίδα βάσει τεκμηρίωσης, με 56 κιλά λιγότερα απόβλητα ανά έτος.

Κοντινό πλάνο σε προστατευτικά εσώρουχα TENA Identifi

Λύσεις TENA

Συνεργασία με οίκους ευγηρίας για βελτιωμένη ποιότητα φροντίδας και 31% λιγότερα απόβλητα.

Νοσηλεύτρια και ηλικιωμένη γυναίκα που κάνουν μια βόλτα σε εξωτερικό χώρο

Μειώνουμε το αποτύπωμά μας με κάθε νέα κυκλοφορία.

Ουσιαστικά, γνωρίζουμε ότι το να έχουμε εξαιρετικά προϊόντα δεν είναι αρκετό. Η ανάληψη ευθύνης για την προστασία του πλανήτη και των ανθρώπων σημαίνει τη μείωση των περιβαλλοντικών μας επιπτώσεων και την πραγματική συνεισφορά σε έναν κόσμο βιωσιμότητας.
 
Το έργο μας για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ συνάδει με αυτήν την ευθύνη. Ένας από αυτούς είναι ο Στόχος 12, η Υπεύθυνη Παραγωγή και Κατανάλωση, στον οποίο μπορούμε να συνεισφέρουμε βελτιώνοντας την αποδοτικότητα των πόρων μας για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακά μας. Και ήδη έχουμε παρατηρήσει σημαντική πρόοδο. Από το 2008 έχουμε μειώσει το αποτύπωμα των προϊόντων μας κατά 11-33% και είμαστε εντός προγράμματος για να πετύχουμε ή ακόμη και να ξεπεράσουμε τον στόχο του 50% μέχρι το 2030. 

Σημαίνει να κάνουμε περισσότερα, χρησιμοποιώντας λιγότερα

Στην TENA ανακαλύπτουμε και καινοτομούμε διαρκώς. Έτσι, βρίσκουμε νέους τρόπους να βελτιώσουμε τις ζωές των ανθρώπων, βελτιώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων μας.
 
Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ανώτερων υλικών, τη δημιουργία πιο ευφυών σχεδιασμών και την εκτέλεση κάθε βήματος με λιγότερη ενέργεια από ορυκτά καύσιμα. Πράγματι, το επόμενό μας βήμα είναι να μεταβούμε στη χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας για όλα τα κέντρα παραγωγής μας, ξεκινώντας με αυτά στην Ευρώπη.
Ακολουθούν ορισμένοι επιπλέον στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε μέχρι το 2030:
 
  • Θα μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων μας στο μισό. 
  • Θα μειώσουμε κατά 18% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις πρώτες ύλες, τις μεταφορές και τα απόβλητά μας. 
  • Οι μισές από τις καινοτομίες μας θα αφορούν θέματα της φύσης.
  • Το 100% των εγκαταστάσεων παραγωγής Essity θα μετατρέπει το σύνολο των αποβλήτων σε χρήσιμα υλικά ή ενέργεια.

Βοηθά πολύ η δημιουργία μιας κοινωνίας ανακύκλωσης.

Θέλουμε να σχεδιάζουμε προϊόντα και υπηρεσίες για μια κοινωνία όπου όλο και λιγότερα υλικά απορρίπτονται ως απόβλητα και όλο και περισσότερα ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται. Πρόκειται για έναν φιλόδοξο στόχο και, για να φτάσουμε εκεί, θα χρειαστούμε δημιουργικό τρόπο σκέψης και ολοκαίνουργιά επιχειρηματικά μοντέλα και συνεργασίες.
 
Ήδη όμως έχουμε προβάδισμα. Για παράδειγμα, η εταιρεία μας ήταν μία από τις πρώτες που υπέγραψαν την «A line in the sand», μια παγκόσμια δέσμευση της απομείωσης της μόλυνσης από πλαστικά από την πηγή τους. Για να τηρήσουμε αυτήν τη δέσμευση, προσπαθούμε συνεχώς να επιτύχουμε τον στόχο μας για 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες που θα παράγονται από 85% ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά μέχρι το 2025 και τη μετατροπή των αποβλήτων μας από όλες τις μονάδες παραγωγής μας σε υλικά και ενέργεια μέχρι το 2030. 
Αυτά έχουμε κάνει μέχρι στιγμής.
 
  • Πετύχαμε ρυθμό ανάκτησης 63% στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Essity μέχρι το τέλος του 2019. 
  • Στην υπηρεσία TENA Solutions παρατηρήθηκε μείωση των επιπέδων αποβλήτων έως και 30%. 
  • Το 79% των πρώτων υλών με βάσει ίνες νωπής ξυλείας στα προϊόντα και τις συσκευασίες Essity ήταν FSC® ή με πιστοποίηση PEFCTM το 2019. 

Ενδυναμώνει τους καταναλωτές με περιβαλλοντική συνείδηση.

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες για να μειώσουμε το προσωπικό μας αποτύπωμα άνθρακα. Αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι εταιρείες που παράγουν καταναλωτικά προϊόντα πρέπει να αναλάβουν επίσης ορισμένες ευθύνες. 
Συμφωνούμε. Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα TENA, αυτό το μέρος του αποτυπώματός σας γίνεται δική μας ευθύνη. Είναι δική μας δουλειά να σας βοηθήσουμε να ζείτε μια ζωή με μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσετε τη δική σας ευημερία ή την ευημερία των αγαπημένων σας προσώπων. 
 
Και θα το καταφέρουμε. Μειώνοντας το αποτύπωμά μας, αλλά και το δικό σας, βήμα-βήμα. 

Τα προϊόντα TENA είναι τώρα πιο διαφανή από ποτέ.

Πλέον κάναμε το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων TENA ορατό σε όλους, σε συνδυασμό με τον αναλυτικό κατάλογο των συστατικών τους.

Προβολή ακτινών Χ μιας σερβιέτας ακράτειας, που δείχνει μια λεπτομέρεια των ινών στον απορροφητικό πυρήνα της σερβιέτας

Essity - Μια κορυφαία εταιρεία προϊόντων υγιεινής και υγείας

Η Essity είναι παγκοσμίως μια κορυφαία εταιρεία με προϊόντα υγιεινής και υγείας. Είμαστε αφοσιωμένοι στη βελτίωση της ευημερίας μέσω των προϊόνωτν και των υπηρεσιών μας. Η Essity σπάει τους φραγμούς της ευημερίας και συνεισφέρει πλέον και σε μια υγιή, βιώσιμη κοινωνία ανακύκλωσης. Παρόλο που καθεμία από τις επωνυμίες της Essity έχει τον δικό της σκοπό, συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για να επιτύχουμε τις φιλοδοξίες βιωσιμότητας της Essity: να βελτιώνουμε την ευημερία των ανθρώπων καθημερινά και να δημιουργούμε καλύτερες λύσεις με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.essity.com.