Περιμένετε ή έχετε ήδη αποκτήσει μωρό;

Αν ναι, αυτή η ενότητα σας αφορά. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και των επόμενων μηνών, στο σώμα σας συντελούνται τεράστιες αλλαγές, τόσο σωματικές όσο και ορμονικές. Δεν προκαλεί κατάπληξη λοιπόν το γεγονός ότι η ουροδόχος κύστη σας υποβάλλεται σε μια κατάσταση στρες. Η αδυναμία της ουροδόχου κύστης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ή και μετά από αυτή είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και εδώ θα σας εξηγήσουμε τις αλλαγές που συντελούνται στο σώμα σας και τον τρόπο διαχείρισής τους.

Κατανοήστε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας

Στην TENA μάς κάνει εντύπωση πόσα λίγα λέγονται στις γυναίκες σχετικά με τις επιπτώσεις της εγκυμοσύνης στην ουροδόχο κύστη. Εξάλλου, η ουροδόχος κύστη σας είναι ακριβώς κάτω από τη μήτρα σας, η οποία διευρύνεται για να χωρέσει το μωρό που μεγαλώνει στην κοιλιά σας. Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την εγκυμοσύνη.

Ξεκινήσατε τις ασκήσεις για το πυελικό έδαφος;

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποτρέψετε την εμφάνιση αδυναμίας της ουροδόχου κύστης είναι να διατηρήσετε τον τόνο και την αντοχή των μυών του πυελικού εδάφους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και μετά. Λάβετε το πρόγραμμα ασκήσεων στον τοπικό σας δίσκο και ξεκινήστε σήμερα κιόλας!

Υπάρχει κάποιο προϊόν που μπορεί να σας βοηθήσει;

Η αδυναμία της ουροδόχου κύστης δεν πρέπει να σας εμποδίσει να απολαύσετε την εγκυμοσύνη σας ή το νεογέννητο μωρό σας. Με τα κατάλληλα προϊόντα μπορείτε να πηγαίνετε όπου θέλετε και να κάνετε ό,τι θέλετε, χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν διαρροές. Η σειρά προϊόντων TENA Lady και TENA pants έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σας προσφέρει άνεση και στεγνή αίσθηση. Έτσι θα ξεχάσετε την ουροδόχο κύστη σας και θα ασχολείστε μόνο με το μωρό σας!

Να θυμάστε, δεν είστε μόνες!

Σε πολλές γυναίκες παρουσιάζεται αδυναμία της ουροδόχου κύστης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά. Μπορείτε να διαβάσετε μερικές από τις προσωπικές τους ιστορίες και να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την εγκυμοσύνη στην ενότητα η άποψη μιας μητέρας.  Επίσης υπάρχει ένα φόρουμ συζητήσεων, όπου μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήσεις σε άλλες μητέρες και μέλλουσες μητέρες.