Το άτομο που φροντίζω πλένεται και ντύνεται μόνο του. Απλώς μερικές φορές δεν μπορεί να ελέγξει την ουροδόχο κύστη του.

Μην δραματοποιείτε την κατάσταση


Το άτομο που φροντίζετε φυσικό είναι να νιώθει ντροπή όταν χάνει τον έλεγχο και συμβαίνουν ατυχήματα, αλλά αυτό δεν πρέπει να το κάνει να παραιτηθεί από τις κοινωνικές του επαφές και δραστηριότητες και να περιορίσει τις απολαύσεις του στη ζωή. Μιλήστε μαζί του για την κατάσταση με ειλικρίνεια, αλλά και κατανόηση. Βοηθήστε το να συνειδητοποιήσει ότι η ακράτεια δεν χρειάζεται να αλλάξει δραστικά τη ζωή του και ότι με τα σωστά προϊόντα και τις κατάλληλες υποδείξεις σχετικά με τον τρόπο ζωής του, μπορεί να συνεχίσει τις συνηθισμένες του κοινωνικές δραστηριότητες χωρίς φόβο και ντροπή.

Καθησυχάστε το λέγοντάς του ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι με ακράτεια


Η ακράτεια είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Στην πραγματικότητα, 1 στις 4 γυναίκες και 1 στους 8 άνδρες αντιμετωπίζουν αδυναμία της ουροδόχου κύστης κάποια στιγμή στη ζωή τους. Στις γυναίκες η ακράτεια είναι τόσο συχνή όσο και το αλλεργικό συνάχι. Υπάρχουν πολλές αιτίες. Είναι ένα σωματικό φαινόμενο που συμβαίνει σε ορισμένους ανθρώπους, τόσο σε νέους όσο και σε ηλικιωμένους.

Ένα πρώτο βήμα είναι να διαπιστώσετε αν μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα

Λήψη υγρών

Το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να σκεφθεί να μειώσει την ποσότητα υγρών που λαμβάνει, ωστόσο αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα ούρα του να γίνουν πιο συμπυκνωμένα, επιβαρύνοντας την ουροδόχο κύστη του και κάνοντάς την πιο δραστήρια. Ενθαρρύνετέ το να πίνει τις κανονικές του ποσότητες, ανάλογα με το πόσο διψάει. Κανονικά, αυτό αρκεί για να διατηρηθεί το υγιές, ανοιχτό κιτρινωπό χρώμα των ούρων. Όπως είναι αναμενόμενο, η λήψη υπερβολικής ποσότητας υγρών απλώς θα επιτείνει την ανάγκη για ούρηση, οπότε απλώς προσπαθήστε να διατηρήσετε μια καλή ισορροπία.

Προσέξτε διότι ορισμένα ποτά έχουν διουρητική δράση

Χωρίς να στερήσετε από το αγαπημένο σας πρόσωπο τις μικρές απολαύσεις της ζωής του, προσέξτε διότι η καφεΐνη, το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά είναι διουρητικά, το οποίο σημαίνει ότι θα θέλει να επισκέπτεται την τουαλέτα συχνότερα.

Συνεργαστείτε για να δημιουργήσετε το κατάλληλο περιβάλλον

Το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να εκτιμήσει το γεγονός ότι αφαιρέσατε τα εμπόδια από τη διαδρομή προς την τουαλέτα, ώστε να διευκολύνετε την πρόσβαση. Επίσης, μπορεί να προτιμά ρούχα που αφαιρούνται εύκολα, όπως φαρδιές φούστες και παντελόνια που δένουν με κορδόνι. Μπορείτε επίσης να το βοηθήσετε δίνοντάς του ένα καλάθι για να βάζει τα ρούχα του, ώστε να ξέρει πού βρίσκονται και να νιώθει ότι έχει την κατάσταση υπό έλεγχο. Τοποθετήστε στο μπάνιο ή στο υπνοδωμάτιο έναν κάδο με καπάκι, στον οποίο θα απορρίπτετε τα χρησιμοποιημένα προϊόντα. 

Στις εξόδους

Βεβαιωθείτε ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει ένα εφεδρικό προϊόν και μια πλαστική σακούλα για την απόρριψή του στην τσάντα ή στην τσέπη του παλτού του. Στα τρένα και στα αεροπλάνα φροντίστε να εξασφαλίζετε θέση κοντά στην τουαλέτα και βεβαιωθείτε ότι στα μεγάλα ταξίδια με το αυτοκίνητο ή με πούλμαν, ο οδηγός πραγματοποιεί τακτικές στάσεις.

Ασκήσεις πυελικού εδάφους

Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο παρουσιάζει ακράτεια από προσπάθεια, μπορεί να προσπαθήσει να βελτιώσει τον έλεγχο με τις ασκήσεις του πυελικού εδάφους. Αυτό το είδος φυσικοθεραπείας γενικά θεωρείται ως ο πρώτος τρόπος αντιμετώπισης της ακράτειας από προσπάθεια. Έως και το 70% των περιπτώσεων ήπιας έως μέτριας μορφής μπορεί να βελτιωθεί ή και να θεραπευτεί με τακτικές και σωστές ασκήσεις του πυελικού εδάφους, οι οποίες πρέπει να γίνονται για διάστημα 3 - 6 μηνών, όμως να θυμάστε ότι για μόνιμα αποτελέσματα, πρέπει να συνεχιστούν και μετά. Αυτές οι ασκήσεις σκοπό έχουν την ανάκτηση του ελέγχου των μυών που κρατούν κλειστή την ουρήθρα. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κανείς, καθώς ακόμα και σε ηλικία 70 ή 80 ετών μπορεί να παρουσιαστεί βελτίωση των συμπτωμάτων. Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε στον υπολογιστή σας έναν οδηγό με ασκήσεις βήμα προς βήμα για το πυελικό έδαφος.

Ένας ειδικός μπορεί να προτείνει τεχνικές, όπως είναι η βιοανάδραση και η ηλεκτρική διέγερση, οι οποίες θα βοηθήσουν να εκτελεστούν σωστά αυτές τις ασκήσεις.

Ιατρικές συσκευές

Για τις περιπτώσεις, τις οποίες δεν μπορεί να βοηθήσει η φυσικοθεραπεία, υπάρχουν διάφορες άλλες επιλογές στη διάθεση του γιατρού. Η εισαγωγή καθετήρα με φορητό σάκο παροχέτευσης μπορεί να αποτελέσει προσωρινό μέτρο, ιδίως αν η ακράτεια είναι αποτέλεσμα κάποιας χειρουργικής επέμβασης.

Οι ιατρικές συσκευές που χρησιμοποιούνται συχνότερα είναι τα απορροφητικά προϊόντα για την ακράτεια.
Υπάρχουν προστατευτικά προϊόντα για ακράτεια ελαφριάς και βαριάς μορφής, τα οποία απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και επίπεδα απορροφητικότητας καθώς και διάφορους τύπους, ώστε να ταιριάζουν με διαφορετικές προτιμήσεις και τρόπους ζωής. Επίσης διατίθενται με ουσίες που εξουδετερώνουν τις οσμές, ώστε το αγαπημένο σας πρόσωπο να μην χρειάζεται να ανησυχεί για διαρροές οσμών και ούρων, όταν το επισκέπτονται φίλοι ή πραγματοποιεί το ίδιο μια επίσκεψη.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη της προστασίας για την ακράτεια.

Φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις


Σε ορισμένες χώρες υπάρχουν ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της ακράτειας από προσπάθεια και σε ορισμένες περιπτώσεις ο ουρολόγος ή ο ουρογυναικολόγος ενδεχομένως να στραφεί προς το ενδεχόμενο χειρουργικών διαδικασιών. Για λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις διαδικασίες, συνιστάται να συμβουλευθείτε έναν ειδικό για θέματα ακράτειας ούρων ή ουρολόγο.

Τώρα που μάθατε κάποια πράγματα, μπορείτε να τα εκτυπώσετε για το αγαπημένο σας πρόσωπο ή, ακόμη καλύτερα, μπορείτε να του πείτε να χρησιμοποιήσει την Εύρεση προϊόντων για να επιλέξει ένα προϊόν που θα συμφωνεί με τις ανάγκες του και να παραγγείλει ένα δωρεάν δείγμα