Βρίσκεστε στο <country>

Πηγαίνετε στον ιστότοπο της ΤΕΝΑ για τοπικές πληροφορίες.

Συχνες ερωτησεις

Έχετε μια γενική ερώτηση για την ακούσια απώλεια ούρων; Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις.

Είναι μόνιμη η κατάστασή μου;

Όχι απαραίτητα. Ανάλογα με τον τύπο της ακούσιας απώλειας ούρων που αντιμετωπίζετε, τα συμπτώματα μπορεί να μειωθούν και να επιστρέψετε σε έναν τρόπο ζωής όπου η ακούσια απώλεια ούρων δεν θα σας προκαλεί άγχος. Για να μάθετε ποιος τρόπος αντιμετώπισης θα ήταν ο κατάλληλος για εσάς, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πρέπει να σταματήσω οριστικά να πίνω καφέ;

Όχι, αλλά καλό θα ήταν να μειώσετε την ποσότητα καφέ που πίνετε. Η καφεΐνη και το αλκοόλ είναι δύο από τους πιο συνηθισμένους "ενόχους" όσον αφορά την αυξημένη ποσότητα ούρων που παράγει ο οργανισμός.

Πότε θα δω αποτελέσματα από τις ασκήσεις πυελικού εδάφους;

Αυτό εξαρτάται από την τρέχουσα κατάστασή σας, ωστόσο, πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι χρειάζεται χρόνος για να μπορέσετε να δείτε αποτελέσματα από τις ασκήσεις πυελικού εδάφους. Να θυμάστε ότι οι ασκήσεις προορίζονται για μακροπρόθεσμη βελτίωση και δεν υπόσχονται λύση από τη μια μέρα στην άλλη. Γι' αυτό δώστε λίγο χρόνο και λάβετε υπόψη ότι μπορεί να περάσουν μερικές εβδομάδες μέχρι να παρατηρήσετε κάποια αλλαγή. Υπάρχουν φυσιοθεραπευτές που εστιάζουν στις ασκήσεις πυελικού εδάφους. Μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε αυτούς για περισσότερες πληροφορίες.

Πώς θα ξέρω ποιο προϊόν TENA να χρησιμοποιήσω;

Αν δεν είστε σίγουρος για το ποιο προϊόν να δοκιμάσετε αρχικά, επιλέξτε πρώτα το πακέτο δειγμάτων "Διατήρησε τον έλεγχο" της TENA. Πρόκειται για ένα πακέτο με δωρεάν δείγματα προϊόντων ΤΕΝΑ, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε και να τα δοκιμάσετε στο σπίτι, προτού κάνετε την αγορά σας. Θα ήταν, επίσης, καλό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας που μπορεί να σας προτείνει το καταλληλότερο για εσάς προϊόν.

Γιατί ορισμένοι άνδρες παρουσιάζουν ακούσια απώλεια ούρων;

Η ακούσια απώλεια ούρων μπορεί να παρουσιαστεί για πολλούς και διάφορους λόγους και είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είναι κάτι πολύ συχνό στους άνδρες. Στην πραγματικότητα περίπου 1 στους 4 άνδρες άνω των 40* παρουσιάζει μια μορφή ακούσιας απώλειας ούρων. Οι αιτίες διαφέρουν από άνδρα σε άνδρα, ωστόσο, οι πιο συχνές, για να αναφέρουμε μερικές, περιλαμβάνουν τους αδύναμους μύες πυελικού εδάφους, την ηλικία, την παχυσαρκία ή τον διογκωμένο προστάτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται στην κληρονομικότητα. Για να κατανοήσετε ποια είναι η αιτία στη δική σας περίπτωση, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
*Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από την SCA το 2012, σε άνδρες άνω των 40 στις Η.Π.Α., στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στη Ρωσία και στο Μεξικό. Αδημοσίευτα δεδομένα.

Is incontinence a sign of prostate cancer?

It’s a common misconception to think that drips and dribbles could be a sign of prostate cancer. While there aren’t so many early warning signs, family history and diet can both be risk facts. If you’re concerned about your risks, or any symptoms you might have, chat to your doctor.

I have an enlarged prostate, should I be worried?

Prostate growth is normal and for some men it grows a little, while for others a lot. In some cases, an enlarged prostate or benign prostatic hyperplasia (BPH), can cause pain and Lower Urinary Tract Symptoms like, hesitancy, slow stream or inability to void, amongst other things. This is due to the enlarged prostate putting pressure on the bladder. There are good treatments available so if you are concerned chat with your doctor.

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.